Dubai, destinaţia vedetă a anului 2015. Cât costă o vacanţă

Anul 2014 a fost unul bun pentru operatorii din turism, un an în care Grecia, Turcia, Spania, Bulgaria, şi circuitele culturale au fost cele mai bine vândute destinaţii, a apreciat, miercuri, Marius Pandel, directorul general al unei agenţii de turism, la o conferinţă de specialitate.

29 nov. 2014, 09:07
Dubai, destinaţia vedetă a anului 2015. Cât costă o vacanţă

„Peste 40% dintre dintre vacanţele anului 2015 vor fi vândute pe early booking, cu atât mai mult cu cât există multe oferte, unele prin care turiştii pot plăti în rate, cu un avans de 25 de euro. La nivel de piaţă, Emiratele Arabe Unite, Dubai, mai exact, este destinaţia vedetă a anului 2015. Românii preferă, din ce în ce mai mult, să îşi petreacă vacanţele în hoteluri de 4 stele în sistem all inclusive, iar Dubaiul este destinaţia perfectă pentru aceasta. Pachetele turistice au preţuri începând cu 499 de euro, iar în ceea ce priveşte Dubaiul este greu de precizat o limită superioară, deoarece sunt hoteluri unde o noapte ajunge şi la 20.000 de euro”, a spus Marius Pandel, potrivit Agerpres.

Citeşte şi REVELION 2015. Roma, Istanbul şi Madrid, cele mai ieftine destinaţii pentru vacanţa de REVELION

Printre noutăţile anului 2015 se remarcă şi lansarea curselor charter cu plecare din Craiova către insulele greceşti, şi Antalya, iar din Bacău către Insula Rodos. De asemenea, românii vor avea la dispoziţie curse charter directe pentru vara 2015 şi pentru destinaţia Ibiza. Egiptul revine, din 2015, ca destinaţie de vară, fiind solicitată de un număr tot mai mare de români.

Ca destinaţii exotice, reprezentanţii pieţei apreciază că cele mai vândute vor fi Mexic, Cuba şi Republica Dominicană.

Citeşte şi Bărbatul cu cele mai multe piercing-uri din lume nu a fost primit în Dubai

„Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, ne aşteptam ca românii să aleagă programe pentru destinaţii exotice, circuite sau vacanţe în zonele montane. Dubai şi Emiratele Arabe Unite, Caraibe (Republica Dominicană, Mexic,Cuba), circuite în Europa, circuite exotice, Pieţe de Crăciun şi programe la schi, în România, Bulgaria sau Austria, acestea fiind cele mai cerute programe pentru sfârşitul de an. Cu toate că mulţi români aleg să aştepte Târgul de Turism al României din noiembrie pentru cumpărarea vacanţelor de Revelion, îi sfătuim să o facă încă de pe acum. Ofertele sunt la preţuri mai avantajoase, îşi pot alege hotelul dorit, au încă discounturi. La târg, vor avea, majoritar, oferte last minute pentru Crăciun şi Revelion, fără posibilitatea de a-şi alege hotelul sau locul în autocar, în plus preţul este mai mare decât acum”, a mai spus Marius Pandel.

Persoanele trecute de 55 de ani vor avea la dispoziţie, prin programul Senior Voyage, destinaţii noi de vacanţă pentru intervalul septembrie 2014 – mai 2015, în unele dintre cele mai frumoase ţări ale Europei – Italia, Spania, Cipru, Grecia, Turcia, Franţa, Portugalia, dar şi în Israel sau Dubai.