Mariana Câmpeanu, verificată de ANI pentru un posibil conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declanşat procedura de verificare pentru un posibil conflict de interese în care s-ar afla ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, în legătură cu pensia de gradul I de invaliditate primită de soţul acesteia.

20 feb. 2014, 19:53
Mariana Câmpeanu, verificată de ANI pentru un posibil conflict de interese

Ancheta a fost declanşată în urma unei sesizări primită de ANI de la Centrul de Investigaţii Media, conform art.11 din Legea 176/2010 care prevede că: „Activitatea de (…) evaluare a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor se efectuează atât pe durata exercitării funcţiilor ori demnităţilor publice, cât şi în decursul a 3 ani după încetarea acestora. Activitatea ce se efectuează pe durata prevăzută la alin. (1) constă în evaluarea (…) conflictelor de interese sau a incompatibilităţilor, exclusiv pentru perioada exercitării funcţiilor sau demnităţilor publice”, potrivit Agerpres.

VEZI ŞI Mariana Câmpeanu, despre demisie: Crin Antonescu mă susţine, indiferent de decizia pe care o voi lua

Centrul de Investigaţii Media a publicat recent un articol în care arată că în anul 2005 Casa de Pensii a judeţului Ilfov, condusă la acea vreme de Mariana Câmpeanu, i-a acordat soţului acesteia, Iulian Câmpeanu atât pensie, cât şi indemnizaţie de însoţitor ca urmare a încadrării în gradul I de invaliditate.

VEZI ŞI Mariana Câmpeanu face dezvăluiri despre sănătatea soţului: A avut un accident vascular sever şi apoi cancer

Jurnaliştii susţin că Iulian Câmpeanu nu locuia în Ilfov, ci în Bucureşti, iar dosarul medical ar conţine o serie de nereguli: decizia medicală pentru încadrarea ca invalid nu are decât o semnătură, deşi sunt necesare alte două, iar la rubrica diagnostic clinic sunt doar o serie de formulări destul de generale.

Numai din indemnizaţia pentru însoţitor pe care o primeşte odată cu pensia din 2005 şi până în prezent, soţul Marianei Câmpeanu a încasat suma de 54.184 de lei, mai arată Centrul de Investigaţii Media.

VEZI ŞI Băsescu: Câmpeanu să demisioneze dacă soţul ei nu are un handicap sever VIDEO

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, consideră că informaţiile apărute în presă cu privire la soţul său nu răspund niciunui interes public legitim, în condiţiile în care acesta nu este persoană publică şi nu este implicat în politică sau în activităţi de interes public, ci au urmărit denigrarea sa şi a familiei sale.

„Întreg acest demers jurnalistic este nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete şi îşi propune ca scop evident şi transparent alterarea imaginii mele publice de profesionist şi om politic. Mai grav decât atât, obiectul atacului îl reprezintă intimitatea familiei mele, soţul meu nefiind persoană publică şi neimplicat în politică sau în activităţi de interes public. Consider că informaţiile difuzate în spaţiul media nu răspund niciunui interes public legitim, având drept unic scop denigrarea mea şi, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi întreprinse în acest sens”, afirmă Mariana Câmpeanu.