Prima Casă 2017. Primii bani pentru reluarea programului guvernamental vin în două săptămâni

Hotărârea de guvern pentru modificarea programului Prima Casă, aflat acum în dezbatere publică, va ajunge pe masa guvernului la aprobare săptămâna viitoare, spun surse guvernamentale. Înseamnă că în aproximativ două săptămâni vor fi deblocate noi sume pentru garantarea creditelor.

23 feb. 2017, 12:05
Prima Casă 2017. Primii bani pentru reluarea programului guvernamental vin în două săptămâni

În şedinţa de guvern de săptămâna viitoare va ajunge proiectul de Hotărâre care va modifica Programul Prima Casă. Cel mai probabil va fi şi aprobat, iar, după publicarea lui în Monitorul Oficial, în termen de circa 4-5 zile, va fi alocată o nouă sumă pentru garantarea creditelor din Program, au declarat surse guvernamentale pentru economica.net.

Cite;te ;i 

Plafonul de garantare pentru 2017 este fixat în proiectul de Hotărâre la 2,5 miliarde de lei, uşor mai mic decât anul trecut, care a fost de 2,94 miliarde de lei. Acesta va fi deblocat în etape, dintre care prima, peste aproximativ două săptămâni. Suma care va fi alocată în această primă etapă nu se cunoaşte încă, pentru că va fi stabilită după analizarea cererilor de garanţii din partea băncilor.

Continuarea pe economica.net.