Studiul care le dă de gândit angajatorilor. Vezi când trebuie să începi munca pentru a da randament

Un studiu făcut de profesorul  Paul Kelley de la Universitatea Oford arată clar că oamenii dau mai mult randament la locul de muncă dacă îşi încep programul după ora 10.  Mai mult, profesorul spune că să forţezi oamenii să muncească încainte de această oră este o tortură pentru organism iar angajaţii sunt epuizaţi, stresaâi şi chiar se pot îmbolnăvi.

10 sept. 2015, 12:59
Studiul care le dă de gândit angajatorilor. Vezi când trebuie să începi munca pentru a da randament

Înaintea împlinirii vârstei de 55 de ani, ritmul circadian al adulţilor nu este deloc în concordanţă cu orarele tradiţionale de muncă, de la 9 la 17. Obligându-i pe oameni să respecte acest orar de muncă, acest lucru are consecinţe asupra performanţei lor, asupra stării lor generale şi sănătăţii lor mintale, avertizează cercetătorul, potrivit mariustuca.ro

Mai mult, acelaşi lucru este valabil şi pentru copii. Diverse experimente au demonstrat că aceştia nu reuşesc să se concentreze corect asupra muncii înaintea orei 08.30. pentru a obţine cele mai bune rezultate, micuţii ar trebui să înceapă orele la 10. sau 11:00 în cazul studenţilor.

Aceste ipoteze au fost confirmate chiar în perioada în care profesorul Kelley era directorul colegiului Monkseaton, din Anglia. Notele elevilor au crescut chiar şi cu 19% când cursurile începeau la ora 10:00.  

Citeşte şi Studiu: Ce rişti dacă nu dormi suficient

Cancerul colorectal, cancerul mamar, riscul de obezitate, riscul de atac cerebral, pierderea de masă cerebrală, o emotivitate mai mare, risc mai mare de a răci etc, toate acestea sunt consecinţele lipsei de somn.

„Trăim într-o societate căreia îi lipseşte somnul. Este extrem de prejudiciabil pentru organism, acest lucru afectează sistemul fizic şi emoţional. Ficatul şi inima funcţionează într-un anumit ritm şi, din caua programului de muncă impus, ele sunt private de 2-3 ore de odihnă, de care au nevoie. Nu putem modifica ritmul de 24 de ore. Nu putem învăţa să ne trezim la o anumită oră. Corpul este reglat după soare, şi nu suntem conştienţi că acest lucru depinde de hipotalamus”, spune profesorul, potrivit mariustucă.ro

„Doar prin decalarea orarului se poate ameliora calitatea vieţii. Avem oportunitatea de a face ceva care să aducă beneficii milioanelor de oameni de pe Terra”, mai spune el.