Zeci de nuntaşi au ajuns de la petrecere direct la spital, după ce au mâncat eclere. O persoană este la ATI

Mai multe persoane din judeţul Alba au ajuns la spital după ce au mâncat eclere la o nuntă. Una dintre ele este în stare gravă, fiind internată la ATI.

08 sept. 2022, 21:04
Zeci de nuntaşi au ajuns de la petrecere direct la spital, după ce au mâncat eclere. O persoană este la ATI

Zeci de nuntaşi au ajuns de la petrecere direct la spital, după ce au mâncat eclere. S-a întâmplat în judeţul Alba. Mai exact 38 de persoane, printre care şi un bebeluş de 10 luni, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat eclerele de la nuntă.

Zeci de nuntaşi au ajuns de la petrecere direct la spital, după ce au mâncat eclere. Un bebeluş se află printre persoanele internate

Citeşte şi Alertă ANSVSA. Pui cu salmonella vânduţi de o fermă din Constanţa

Nunta a avut loc sâmbătă la Căminul Cultural din Cetatea Albă. Dintre cele 38 de persoane care au ajuns la spital, doar 22 dintre ele au participat la nunta. Ceilalţi au început să aibă simptome după ce au consumat eclerele date la pachet la nuntă.

Miercuri, o femeie a fost transferată, cu bebelușul de 10 luni, de urgență de la Spitalul din Blaj la cel din Sibiu. În prezent, mai sunt internate 21 de persoane: 11 la Blaj, 9 la Târnăveni și 1 la Sibiu.

Direcția de Sănătate Publică Alba a început o anchetă în acest caz. La Blaj au fost recoltate 11 probe biologice, din care 3 au fost confirmate cu salmonella, iar 8 sunt încă în lucru. La spitalul din Târnăveni au fost recoltate 4 probe și toate au fost pozitive pentru salmonella.

„DSP Alba a intervenit de îndată ce am fost sesizați ca instituție, prima măsură fiind suspendată activitatea laboratorului de cofetărie, întrucât alimentul consumat de către toți cei care au avut simptome, atât cei care au participat fizic la nuntă, dar si cei care nu au participat a fost eclerul.

În consecință nu ne permitem ca această situație neplăcută să se repete și la un alt eveniment. Având în vedere gravitatea situației, DSP Alba va lua la finalul anchetei, măsuri pe care legea le impune. Momentan avem încă buletine de analize în lucru, iar când vom avea rezultatele finale, vom aplica măsurile.

Ca măsuri în astfel de situații se poate aplica amendă contravențională și suspendarea activității până la reigienizarea totală atât a spațiilor, cât și a angajaților.

Practic, la angajați înseamnă prezentarea analizelor specifice domeniului de lucru”, a declarat directorul DSP Alba, potrivit alba24.ro. 

Citeşte şi Alertă alimentară la LIDL. Produs retrascontaminat cu Salmonella, retras de la vânzare