Zeci de oameni din Timișoara stau la coadă, în frig, pentru a ridica pachetele cu alimente gratuite de la UE

Zeci de oameni din Timișoara stau în frig, la coadă, pentru a ridica pachetele cu alimente gratuite de la Uniunea Europeană.

30 ian. 2023, 15:41
Zeci de oameni din Timișoara stau la coadă, în frig, pentru a ridica pachetele cu alimente gratuite de la UE

Zeci de oameni din Timișoara stau la cozile sărăciei, în frig, pentru a ridica pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană. ”Domnului primar îi place ceea ce vede acum? Suntem oameni batrani si bolnavi si venim ca nu avem. E o coadă a umilintei, o coada a rusinii”, a spus o femeie la România TV.

Pachetele cu ajutoare ce conțin alimente de bază au fost acordate după regula: primul venit, primul servit, de aceea oamenii s-au adunat la coadă înca de la orele nopții.

Citește și: Sute de oameni au așteptat ore bune la coadă pentru a primi ulei, făină și conserve de la UE / VIDEO

”De la ora 1 noaptea sunt aici si stau la rand si mai am ceva pana ajung. De la ora 1 stau aici pana s-a deschis poarta si am venit sa iau pachetul, ca am 3 milioane si ceva si am venit sa iau si eu pachetul”.

Citește și: A început distribuirea ajutoarelor sociale! Coletele de 24 de kilograme cu mâncare i-au facut pe moldovenii din Galati să înghețe la coada ore bune!

”Eu am fost la ora 6 dimineata aici si erau aprox. 400 de persoane. Se pare ca este un interes crescut pentru aceste produse alimentare daca anul trecut aveam 300-400 de persoaoane la coada, acum avem aproximativ 1000 de persoane”, a spus Cosmin Dumitrecu, șef serviciu administrativ din Timișoara.