Zeci de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu izbucnit la un bloc din Neamţ. Trei persoane au avut nevoie de ajutor medical

Un incendiu a izbucnit laparterul unui bloc din Piatra Neamţ în noapte de vineri spre sâmbătă. Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar alte zeci de persoane au fost evacuate. 

RomaniaTV.net
08 aug. 2020, 06:06
Zeci de persoane au fost evacuate în urma unui incendiu izbucnit la un bloc din Neamţ. Trei persoane au avut nevoie de ajutor medical

În noaptea de vineri spre sâmbătă, prin apel la 112, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament dintr-un bloc situat pe strada Grigore Ureche din municipiul Piatra Neamţ, potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. 

Citeşte şi: Explozie la un bloc de apartamente din Bucureşti! Oameni scoşi pe braţe din imobil FOTO

La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială complexă de intervenţie, o autospecială de lucru la înălţime şi o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului Piatra-Neamţ şi un echipaj de la SAJ.

„La ajungerea forţelor de intervenţie incendiul se manifesta la parterul unui bloc de locuinţe, la o boxă improvizată sub casa scărilor. Casa scărilor şi holurile imobilului erau inundate cu fum.
Din cauza fumului au fost evacuate 11 persoane. Trei persoane au fost asistate de paramedici la locul evenimentului, nefiind nevoie transportul acestora la spital”, se arată în comunicat.

Citeşte şi: Incendiu puternic la un cămin de bătrâni. Zeci de persoane au fost evacuate

Sursa citată a menţionat că alte 40 de persoane au ieşit din bloc până la ajungerea forţelor de intervenţie. Pompierii au localizat şi stins incendiul şi au evacuat fumul cu ajutorul motoventilatorului. În urma evenimentului au ars bunurile materiale aflate în interiorul boxei.

„Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind acţiunea intenţionată”, se mai arată în comunicatul ISU Neamţ.