Zeci de răniţi în urma protestelor anti-lockdown. Manifestanţii au atacat cu cockteil-uri Molotov, poliţia a ripostat cu gloanţe de cauciuc VIDEO

Mai multe ciocniri au avut loc în cursul nopţii de marţi spre miercuri la Tripoli, mare oraş din nordul Libanului, între forţele de securitate şi tineri care manifestau împotriva restricţiilor sanitare.

27 ian. 2021, 11:17
Zeci de răniţi în urma protestelor anti-lockdown. Manifestanţii au atacat cu cockteil-uri Molotov, poliţia a ripostat cu gloanţe de cauciuc VIDEO

Crucea Roşie libaneză a transmis miercuri că aproximativ 45 de persoane au fost rănite, iar cel puţin nouă dintre protestatari anti-lockdown au fost nevoiţi să primească îngrijiri medicale la spital. Potrivit imaginilor transmise de agenţiile de presă, manifestanţii anti-lockdown au aruncat în forţele de ordine cu cockteil-uri Molotov, iar poliţia a ripostat cu gloanţe de cauciuc.

Încă de luni cel puţin 30 de persoane au fost rănite în ciocniri similare în acest oraş care este printre cele mai sărace din ţară şi unde restricţiile sunt moderat respectate.

Autorităţile libaneze au prelungit până la 8 februarie izolarea strictă, decretată la început până la 25 ianuarie, pentru a opri înmulţirea exponenţială a cazurilor de coronavirus şi pentru a mai degrava spitalele aglomerate, după cum transmite France24.

Citeşte şi Protestele continuă în Olanda. Incendii şi violenţe în mai multe oraşe din ţară

Ţară cu şase milioane de locuitori, Libanul a înregistrat până acum 285.754 de cazuri de coronavirus, dintre care 2.477 decese.

Măsurile de izolare cuprind o interdicţie de circulaţie permanentă şi închiderea magazinelor. Excepţiile sunt pentru personalul medical sau jurnalişti, iar unele ieşiri sunt permise în anumite condiţii.

Autorităţile încearcă să crească numărul de paturi disponibile pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19, într-un moment în care sectorul spitalicesc este sub presiune.

Libanul traversează cea mai gravă criză economică a sa, cu o depreciere istorică a monedei, o hiperinflaţie şi disponibilizări masive. Jumătate din populaţie trăieşte în sărăcie.

Citeşte şi Proteste de amploare în Rusia pentru susținerea lui Aleksei Navalnîi. Peste o mie de persoane au fost arestate


loading...