Zeci de spitale încep azi vaccinarea anti-Covid19 a pacienților internați

Azi, 18 mai, aproximativ 40 de spitale din București încep vaccinarea împotriva Covid-19 a pacienților internați. Persoanele vizate vor primi un singur tip de vaccin.

18 mai 2021, 08:28
Zeci de spitale încep azi vaccinarea anti-Covid19 a pacienților internați

Azi, 18 mai, aproximativ 40 de spitale din București vor începe vaccinarea împotriva Covid-19 a pacienților cronici, internați. Aceștia vor primi un singur tip de vaccin pentru a simplifica procedura.

„Am avut recomandarea de a primi un singur tip de vaccin pe spital, astfel încât să le fie mai uşor de gestionat. Avem feed-back foarte bun din partea medicilor, vorbim despre pacienţí cronici pe care îi au în evidenţă”, a declarat Dr. Oana Nicolescu, şeful DSP Bucureşti, conform Observatornews.ro.

Spitalele au putut opta pentru tipul de vaccin pe care îl vor administra pacienților

Fiecare instituție spitalicească a putut alege tipul de vaccin pe care îl vor adminsitra pacienților, dar dacă va fi necesar spitalele vor primi și alte tipuri de vaccin.

„Încă de săptămâna trecută am avut rugămintea pentru fiecare spital să ne spună oportunitatea ca să reuşească a-şi vaccina propriii pacienţi, acest lucru s-a întâmplat şi în momentul de faţă aproximativ 40 de spitale şi-au dat acordul. De mâine (n.r.. – marţi) vor începe vaccinarea în spitale, pentru pacienţii pe care îi au. Ei au făcut deja un necesar de vaccin minim, au avut într-adevăr şi opţiune de a alege ce vaccin doresc şi noi am avut recomandarea de a primi un singur tip de vaccin pe spital, astfel încât să le fie mai uşor de gestionat, dar acolo unde este nevoie şi de două vaccinuri, fie că vor Johnson sau Pfizer, vor primi şi acest lucru”, a menționat şeful DSP Bucureşti.