Zgonea: Numărul mare de schimbări a golit de conţinut conceptul de reformă în educaţie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, spune că cea mai mare greşeală făcută în sistemul de învăţământ românesc a fost numărul mare de schimbări care nu întotdeauna au fost în bine şi că, în acest domeniu, au fost făcute reforme până când conceptul de reformă a fost golit de conţinut.

RomaniaTV.net
24 sept. 2012, 17:00
Zgonea: Numărul mare de schimbări a golit de conţinut conceptul de reformă în educaţie

Prezent luni, la Sinaia, la o conferinţă organizată de UNICEF pe tema absenteismului şcolar, şeful Camerei Deputaţilor a afirmat că cea mai mare greşeală făcută în ultimele decenii în sistemul de învăţământ a fost numărul mare de schimbări, care nu întotdeauna a fost în bine.

„Cred că cea mai mare greşeală (în educaţie – n.r.) a fost numărul mult, mult prea mare de reforme pe care l-am făcut în ultimii 20 de ani. Fiecare guvern nou venea cu câte o reformă, cu câte o schimbare şi nu întotdeauna aceste schimbări au fost în bine. Am făcut reforme până când am golit de conţinut conceptul de reformă în educaţie. Cred că ar trebui să ne fie teamă tuturor a mai face reformă în acest domeniu”, a spus Valeriu Zgonea.

Acesta a arătat că în România sunt mulţi copii care abandonează şcoala pentru că sunt nevoiţi „să apuce altă cale în viaţă”, iar în unele cazuri aceşti copii ajung victime ale traficului de persoane. „Sunt mulţi părinţi care nu-şi permit azi în România să-şi trimită copiii la şcoală. (…) Cât timp nu vom accepta această realitate nu vom şti care sunt cele mai bune soluţii”, a mai spus Zgonea, catalogând acest fapt drept „un adevăr dureros”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că, dincolo de statistici şi de cifre seci, Guvernul Ponta este „obligat” să găsească soluţiile pentru ca toate familiile din România să aibă posibilitatea să-şi trimită copiii la şcoală.