ZI DECISIVĂ pentru USL. Astăzi se hotărăşte soarta Guvernului

Zi decisivă, astăzi, pentru USL. Dacă Victor Ponta nu acceptă condiţiile PNL, miniştrii liberali ameninţă că demisionează. 

24 feb. 2014, 07:27
ZI DECISIVĂ pentru USL. Astăzi se hotărăşte soarta Guvernului

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, că liberalii nu-şi doresc ruperea USL şi a Guvernului.

„Am dat toate semnele că, în ciuda campaniei care s-a dezlănţuit şi se înteţeşte în anumite zone, noi nu vrem să rupem USL, acest Guvern. Noi vrem ca acest Guvern să funcţioneze normal”, a spus Antonescu.

Cu toate acestea, el a precizat că, dacă nu primeşte un răspuns de la premierul Victor Ponta până luni, miniştrii liberali vor demisiona.

De asemenea, liderul liberalilor a anunţat că a renunţat să ceară desfiinţarea Uniunii Social Democrate (USD), arătând că decizia este una dintre concesiile pe care le-a făcut PSD-ului.

”Am renunţat şi la desfiinţarea USD-ului, s-a spus că nu am făcut concesii. Au spus că este o cerere absurdă, că dânşii nu pot”, a afirmat Crin Antonescu.

VEZI ŞI Victor Ponta: Dacă PNL va dori să revină la guvernare, eu voi fi de acord

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seară că speră ca luni sau marţi USL să continue să guverneze, în ciuda declaraţiilor publice făcute recent de Crin Antonescu.

„Dacă mă iau după declaraţiile publice ale lui Crin Antonescu, nu va mai exista (USL – n.r.). (…) Eu sper ca mâine, marţi să continuăm împreună. Uneori, după declaraţii foarte furtunoase, se poate găsi o soluţie raţională”, a spus Victor Ponta.

Şeful Guvernului a mai spus că problema USL nu mai poate fi rezolvată de doi oameni şi că trebuie să stea la aceeaşi masă, în primul rând, cei patru care au fondat USL: Crin Antonescu, Liviu Dragnea, Radu Stroe şi Victor Ponta, cărora li s-au alăturat, mai târziu, potrivit premierului, Daniel Constantin şi Eduard Hellvig.

VEZI ŞI Victor Ponta: Nu demisionez dacă se rupe USL şi Băsescu rămâne preşedinte