Zina Dumitrescu A MURIT. Creatoarea de modă avea 82 DE ANI

Zina Dumitrescu, celebra creatoare de modă, a murit, joi, la vârsta de 82 de ani. "Mama Zina" şi-a petrecut ultimii ani din viaţă la un azil de bătrâni din apropiere de Capitală. "Este o veste tristă, am aflat acum zece minute, mi s-a spus că nu a murit", a declarat Cătălin Botezatu.

RomaniaTV.net
28 mart. 2019, 13:24
Zina Dumitrescu A MURIT. Creatoarea de modă avea 82 DE ANI

Zina Dumitrescu era internată la un azil de lângă Bucureşti. „Starea sa de sănătate s-a înrăutățit în ultima vreme, nu mai dorea să mănânce și refuza să mai meargă la spital, căci și-a dorit să moară în patul ei” , a declarat cel care a îngriit-o, Ioan Casian, după ce creatoarea a murit.

„Este o veste tristă, am aflat acum zece minute, mi s-a spus că nu a murit, că încă erau la spital, o resuscitau. Nu cred aşa ceva! A fost unul din oamenii care i-a făcut viaţa mai frumoasă (n.r. – Ioan Casian). Poate că noi nu am fost tot timpul acolo, poate că am fost prea puţin, acum e destul de delicat, nu ştiu, iertaţi-mă, nu ştiu ce să vă mai spun”, a declarat Cătălin Botezatu.

Cătălin Botezatu, prima reacţie după ce Zina Dumitrescu A MURIT

Zina Dumitrescu s-a născut în 1936 în Republica Moldova. După război familia s-a mutat la Pitești. Aici, a terminat liceul economic, apoi a intrat la Facultatea de Drept a Universității din București. Încă din primul an de facultate a început să lucreze ca manechin. La 30 de ani, a devenit directorul executiv al Casei de Modă Venus.

A lansat mai multe manechine care au devenit celebre: Eugenia Ștefan (Janine), Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet. Tot Zina Dumitrescu i-a lansat pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu. A creat zeci de colecții de modă, participând la festivaluri de modă din țară și din străinătate.

Zina Dumitrescu, povestea fabuloasă a creatoarei de modă care a refuzat-o pe Elena Ceauşescu

„Mama Zina” a fost căsătorită de trei ori, prima oară cu regizorul Marin Negreanu, tatăl fiului ei, Cătălin, apoi au urmat mariaje cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1, și conferențiarul Costin Dumitrescu, decedat în 2009.


loading...