Ziua Naţională a României, sărbătorită în condiţii impuse de pandemie

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat că anul acesta se ia în calcul ca Ziua Naţională a României să fi sărbătorită în condiţii speciale impuse de pandemie. La fel se va sărbători şi Ziua Armatei Române, pe 25 octombrie. 

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 16:42
Ziua Naţională a României, sărbătorită în condiţii impuse de pandemie

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, la Craiova, că Ziua Armatei României, care se sărbătoreşte pe 25 octombrie, va fi marcată prin activităţi foarte restrânse impuse de condiţiile de pandemie. De asemenea, la nivelul Ministerului se ia în calcul ca şi Ziua Naţională să fie celebrată pe 1 Decembrie tot în condiţii speciale. 

„Am analizat toate elementele care sunt impuse de perioada prin care trecem, respectiv pandemia. Pe 25 octombrie vom sărbători Ziua Armatei şi la nivelul ministerului am luat decizia să marcăm acest eveniment prin activităţi foarte restrânsă, plătind tributul nostru de recunoştinţă pentru tot ceea ce a însemnat ziua de 25 octombrie şi eroismul militarilor români în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Probabil că până la 1 Decembrie lucrurile nu se vor îmbunătăţi substanţial şi avem în calcul o variantă, astfel încât să avem un scenariu de celebrare a Zilei Naţionale de asemenea în condiţii impuse de pandemie”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ministrul Nicolae Ciucă a fost prezent miercuri la Craiova unde a participat, alături de reprezentanţii PNL Dolj, la depunerea listelor de candidaturi pentru alegerile parlamentare, la care candidează pe primul loc la Senat.

Citeşte şi Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă: „Am decis, împreună cu Orban, să devin membru al PNL şi să candidez la filiala Dolj”