27 IANUARIE, Ziua Internațională a Victimelor Holocaustului. Vezi TOPUL FILMELOR despre Holocaust VIDEO

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este ziua de 27 ianuarie din fiecare an și este prima comemorare universală a victimelor Holocaustului. Această comermorare a fost decisă prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a ședință plenară. În acelaşi timp, Holocaustul, tragedia în care au fost ucişi aproximativ şase milioane de evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a stat la baza a numeroase producţii cinematografice care au reuşit să impresioneze o lume întreagă.
Alina Costache
27 ian. 2014, 17:14
27 IANUARIE, Ziua Internațională a Victimelor Holocaustului. Vezi TOPUL FILMELOR despre Holocaust VIDEO

Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului. La 24 ianuarie 2005, în cadrul unei ședințe speciale, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a marcat a 60-a aniversare a eliberării lagărelor de concentrare naziste și sfârșitul Holocaustului care a avut ca rezultat uciderea a şase milioane de evrei europeni și a milioane de persoane de alte naționalități de către regimul nazist german, potrivit Wikipedia.

Citeşte şi Mesajul lui Traian Băsescu de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

27 ianuarie este data la care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau (astăzi în Polonia) a fost eliberat de armata sovietică.

Locul 1, Schindler’s List (1993)

„Cine salveaz o viaţă, salvează întreaga lume”, este una dintre cele mai cunoscute replici din acest. Schindler’s List (1993) este unul dintre cele mai bune filme realizate vreodată cu privire la Holocaust. Producţia regizată de Steven Spielber, prezintă povestea lui Oskar Schindler, un om de afaceri german care face orice pentru a-şi atinge scopurile dar care, în acelaşi timp, a reuşit să salveze viaţa a peste 1000 de evrei polonezi în timpul Holocaustului.

Locul 2, The Pianist (2002)

Filmul „The Pianist”, în regia lui Roman Polanski, se bazează pe autobiografia lui Wladyslaw Szpilman. Pelicula vorbeşte despre viaţa pianistului Szpilman şi cum a reuşit acesta să supravieţuiască în timpul războiului.

Citeşte şi SĂPUN îngropat la Ploieşti în memoria victimelor Holocaustului. Un epitaf mai MACABRU nu puteau găsi

Locul 3, Sophie’s Choice (1982)

O dramă romantică ce spune povestea lui Sophie, o imigrantă poloneză care a reuşit să supravieţuiască şederii într-un lagăr de concentrare nazist. Sophie şi iubitul ei locuiesc acum în Brooklin, alături de un scriitor american şi îi fac acestuia dezvăluiri şocante i sfasietoare despre viaţa trăită în lagărele de concentrare. Rolul lui Sophie este interpretat de Meryl Streep, acest rol fiind considerat cea mai bună interpretare a actriţei.

Locul 4, Diary of Anne Frank (1959)

Millie Perkins interpreteaza rolul Annei Frank. În acest film este prezentată povestea unei tinere care este forţată să se ascundă în mansarda unei case ocupate de nazişti în Amsterdam, Olanda, împreună cu familia şi prietenii săi.

Locul 5, The Hiding Place (1975)


Acest film autobiografic spune povestea lui Corrie Ten Boom si a surorii sale, Betsie, doua femei de varsta mijlocie care lucreaza impreuna la magazinul de ceasuri a tatalui lor. Actiunea are loc in Olanda, in perioada dinaintea razboiului, iar cele doua femei crestine ascund in casa lor, pe toata perioada Holocaustului, cativa evrei. Pentru ca fapta lor este descoperita, ele sunt inchise in lagarele de concentrare naziste.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Câți bani vor primi românii de la 1 iulie. Cu cât cresc salariile
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
S-a dat interdicție în România. Este ilegal în sate și în orașele mici. Legea e deja activă
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'