7 numere care au dat naştere unor superstiţii absurde

Numărul 13 este deja faimos şi este considerat a fi "cu ghinion". Dar nu este singurul număr care ar atrage după sine ghinionul. Multe alte numere sunt evitate, nedorite şi considerate "ghinioniste" datorită unor superstiţii sau chiar din cauza unor accidente sau evenimente nefericite în care au fost implicate acestea.

12 mart. 2016, 11:24
7 numere care au dat naştere unor superstiţii absurde

Numărul 39

Superstiţia se datorează presupusului „blestem al numărului 39”. Numărul 39 este evitat în Afganistan, mai ales în Kabul. Potrivit credinţei populare, un proxenet ar fi deţinut cândva o maşină care avea pe plăcuţele de înmatriculare numărul 39 şi a locuit într-o casă ce avea numărul 39 inclus în adresă.

De asemenea, există speculaţii care arată că ura faţă de numărul 39 se datorează unei forme vechi de calcul, numită „abjad”. Nimeni nu deţine detalii concrete despre originea acestei superstiţii şi originea ei, dar oamenii evită „reputaţia” numărului 39.

Numărul 11
Ai senzaţia că atunci când te uiţi la ceas, vezi adeseori ora 11.11? Deoarece „11.11” pare să fie o oră mai notabilă comparativ cu alte momente pe care le vezi pe ceasul tău, ai mai multe şanse să îţi aminteşti că te-ai uitat la ceas la această oră.

Acest lucru a dus la naşterea fenomenului „11.11”, în cadrul căruia oamenii cred, în mod greşit, că se uită la ceas mai des la ora 11.11. Acest fenomen a fost subiectul filmului 11/11/11, lansat în cinematograf în data de 11 noiembrie 2011.

Citeşte mai multe pe feminis.ro.