Adolescent abandonat în spital de luni bune după ce a fost implicat într-un accident

Un adolescent de 16 ani, din judeţul Vaslui a fost abandonat în spital, de luni bune. Băiatul a suferit un accident rutier, la Braşov, în timp ce se afla pe un motoscuter. Medicii i-au salvat viaţa, dar după câteva luni, l-au trimis în judeţul natal, la Vaslui. El are nevoie de îngrijiri paliative, dar nu poate fi externat. Nici mama şi nici reprezentanţii Protecţiei Copilului nu îl vor.
Romania TV
06 dec. 2017, 10:31
Adolescent abandonat în spital de luni bune după ce a fost implicat într-un accident

Băiatul a fost victima unui grav accident rutier produs pe raza judeţului Braşov, în luna august. Starea sa a fost critică, medicii l-au salvat, iar ulterior au dispus transferul acestuia în judeţul natal. Adolescentul se află de mai bine de o lună, la Spitalul de Urgenţă din Vaslui, în stare neuro vegetativă, imobilizat la pat.

„Daca asa si-a ales el (fostul soţ) unu la mine si unu la el. Avem doi baieti impreuna, unu la mine, unu la el. Ce grija a avut, nu stiu, l-a lasat aiurea. Statea la o familie acolo, umbla pe ici pe colo, nu stiu de situatia lui nimica, până am aflat cu accidentul”, spune mama băiatului.

„Tot ceea ce a depins de îngrijirile medicale s-a realizat, problema este ca el necesita ingrijire pe termen lung, iar aceasta ingrijire nu poate fi realizata de unitatea noastra. Ne-am adresat diferitelor institurii si problema nu a fost rezolvata, dar inca mai asteptam raspunsuri”, a spus Ana Rinder, manager spital.

Părinţii băiatului sunt divorţaţi, iar mama spune că nu are pregătirea medicală pentru a-şi putea ajuta copilul.

„Nu am situatie cu ce sa il intretin si in primul rand eu nu sunt asistenta, ca la gat trebuie curatat dupa cate am inteles alimentat prin sonda, de sters, de spalat il spal eu ca e copilul meu, dar problema e ca mie daca imi da medic zi de zi doi km… aici daca ninge, nimic nu-ti mai intra aici”, mai spune mama.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului susţin că pacientul necesită internare într-un centru de îngrijiri paliative, iar instituţia nu are în subordine un astfel de centru.

„Suntem constienti de situatia acestuia si impreuna cu reprezentantii spitalului si familia minorului am incercat sa identificam solutia cea mai buna. Avand in vedere ca la nivelul municipiului Vaslui nu avem dezvoltate servicii de ingrijire paleative am apelat la servicii specifice de la alte judete din tara. Am identificat o asociatie in judetul Bacau”, a declarat Irina Câmpeanu, purtător de cuvânt DGASPC.

Până la găsirea unei soluţii, băiatul râmâne internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Colosul britanic care deschide o fabrică nouă în România. Vrea să facă rapid un produs militar. Vor fi multe locuri de muncă
Capital.ro
Traian Băsescu a comis-o! Fostul președinte a încălcat legea cea mai gravă
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Anunțul momentului pentru românii care împrumuturi în LEI la bancă
Adevarul
Indignare mondială după atacul israelian de la Rafah. Premierul cataloghează atacul drept o „greșeală tragică”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
WhatsApp, un nou avertisment. Riscurile la care sunt expuși utilizatorii
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
Mădălina Ghenea a stârnit controverse cu ultima sa apariție! S-a urcat pe masă și ce a urmat i-a uimit pe internauți „E jenant ce faci”
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Ce pensie va avea un român după 40 de ani de muncă. Daniel Baciu a anunțat creșteri spectaculoase de la 1 septembrie 2024
Capital.ro
Este INTERZIS în România. Nicolae Ciucă: Se vor executa 5-10 ani de închisoare
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
substantial.ro
Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, sărbătorite pe 13 iunie în 2024: Tradiții și simboluri creștine pe care fiecare credincios ar trebui să le respecte
MediaFlux
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'