Adrian Iovan nu e la primul incident aviatic: a mai distrus un avion al Şcolii Superioare de Aviaţie

Adrian Iovan, pilotul care a fost la manşa aeronavei medicale care s-a prăbuşit luni în judeţul Cluj, nu este la primul incident aviatic. 

RomaniaTV.net
20 ian. 2014, 16:18
Adrian Iovan nu e la primul incident aviatic: a mai distrus un avion al Şcolii Superioare de Aviaţie

Update Adrian Iovan a murit, a declarat la România TV un localnic care a reuşit să ajungă până la locul în care un avion s-a prăbuşit. Localnicul a mai spus că pilotul decedat este încă încarcerat, patru persoane coboară pe picioare, iar două dintre victime sunt cărate de jandarmi.

În perioada în care a lucrat la o companie aeriană privată, el a fost sancţionat pentru că ar fi pus în pericol viaţa pasagerilor la decolare.

Iovan a distrus un avion al Şcolii Superioare de Aviaţie, în 2012, după o decolare greşită. El efectua un zbor şcoală când, din cauza vântului lateral, a deviat de pe pistă şi a atins cu vârful elicei stufărişul de la marginea balizelor, iar roata s-a desumflat. A decolat în continuare, iar la aterizarea a ieşit din pistă, avionul fiind grav avariat. 

O aeronavă cu personal medical a aterizat forţat, luni după-amiază, la limita judeţului Cluj cu Alba, în apropierea localităţii Fântânele, într-o zonă greu accesibilă. Accidentul s-a soldat cu şapte victime.

În aeronava care a decolat de pe Aeroportul Băneasa se aflau mai multe cadre medicale, între care şi purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, dr. Valentin Calu, şi medicul chirurg Sorin Ianceu. Avionul era pilotat de Adrian Iovan, fostul soţ al creatoarei de modă Romaniţa Iovan.

Adrian Iovan a mai fost implicat într-un caz extrem de controversat. În octombrie 2005, Iovan a împuşcat, ucigând pe loc, un bărbat pe care l-a surprins în locuinţa familiei, situată în zona Herăstrău din Capitală.

După producerea evenimentului, Romaniţa Iovan a declarat că hoţul intrase în casă printr-o fereastră de la subsolul imobilului, omul apucase să ia câteva bijuterii şi un ceas, după care a vrut să intre în dormitorul în care se aflau cei doi soţi.

În acel moment, ea s-a trezit şi a văzut silueta şi a început să ţipe. Hoţul a fugit, iar soţul ei a sunat la Poliţie, după care a luat puşca de vânătoare şi s-a dus după acesta.

În cazul pilotului de avion Iovan s-a decis că era în legitimă apărare în noaptea de 5 spre 6 octombrie 2005, atunci când l-a omorât pe hoţ, astfel că s-a dispus neînceperea urmăririi penale.