SONDAJ. Pe cine aţi miza la alegerile prezidenţiale din această toamnă? Votaţi!

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Candidaţii la alegerile prezidenţiale nu au fost încă oficializaţi de toate partidele, însă deja există o listă lungă de prezidenţiabili care au fost propuşi sau şi-au declarat interesul să intre în cursa pentru Cotroceni. În plus, au fost anunţate şi câteva candidaturi independente. RomaniaTV.net vă invită să spuneţi pe cine veţi vota la alegerile prezidenţiale din această toamnă.

RomaniaTV.net
23 iul. 2014, 04:11
SONDAJ. Pe cine aţi miza la alegerile prezidenţiale din această toamnă? Votaţi!

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: PSD va intra în cursa prezidenţialelor cu premierul Victor Ponta, acesta urmând să fie desemnat candidat oficial la Congresul partidului din toamnă.

Alianţa electorală PNL-PDL (Alianţa Creştin-Liberală) va decide, pe baza sondajelor de opinie, cu cine va merge în alegeri: Klaus Iohannis (PNL) sau Cătălin Predoiu (PDL). Iohannis a câştigat luni postura de prezidenţiabil al liberalilor în faţa lui Crin Antonescu, pe care l-a învins la vot cu 111 la 55.

Ultimul doritor intrat pe lista prezidenţiabililor PNL-PDL este Monica Macovei, care a cerut să fie inclusă în sondajele de opinie pentru desemnarea candidatului dreptei. Vasile Blaga, liderul PDL, a anunţat însă că solicitarea lui Macovei nu poate fi luată în considerare, întrucât democrat-liberalii au decis, prin vot, să meargă pe mâna lui Cătălin Predoiu.

Un alt pretendent din zona PDL la fotoliul de preşedinte al ţării este Mihai Răzvan Ungureanu, care urmează să fie uns prim-vicepreşedinte în urma fuziunii prin absorţie a partidului Foţa Civică cu partidul lui Blaga. Deşi liderul PDL a spus clar că Predoiu este candidatul partidului care va intra în sondaje alături de Klaus Iohannis, MRU nu vrea să renunţe deocamdată la calitatea de prezidenţiabil şi chiar i-a invitat pe candidaţii dreptei să participe la o confruntare televizată. Totuşi, MRU a precizat că se va supune „voinţei partidului”.

Pe partea dreaptă a eşichierului politic, aglomeraţia de candidaţi este completată de Cristian Diaconescu, desemnat candidat al PMP.

Călin Popescu Tăriceanu va candida şi el la Preşedinţie, acesta anunţând că a demarat deja strângerea de semnături, cel mai probabil pentru o candidatură independentă, partidul său, PLR, nefiind înregistrat.

Un alt candidat independent este şi Viorel Cataramă, în timp ce UDMR intră în alegeri cu Kelemen Hunor, iar PRM cu Vadim Tudor. Dan Diaconescu şi-a declarat şi el, în repetate rânduri, disponibilitatea de a intra în bătălia pentru Cotroceni.

Premierul Victor Ponta a anunţat, în iunie, că Executivul va adopta o hotărâre care va stabili că primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe 2 noiembrie, iar cel de-al doilea tur – pe 16 noiembrie.