ALERTĂ de la Google Play: Sute de aplicaţii transformă telefonul în instrument de ascultare

Cercetatori in securitate cibernetica au anuntat recent ca platforma online de aplicatii mobile Google Play, destinata versiunilor de operare ale sistemului mobil Android, gazduieste cateva sute de aplicatii malitioase.

05 oct. 2016, 08:51
ALERTĂ de la Google Play: Sute de aplicaţii transformă telefonul în instrument de ascultare

Cercetători în securitate cibernetică au anunțat recent că platforma online de aplicații mobile Google Play, destinată versiunilor de operare ale sistemului mobil Android, găzduiește câteva sute de aplicații malițioase care transformă telefoanele mobile infectate în veritabile instrumente de ascultare ce pot extrage informații senzitive din rețelele protejate la care telefoanele sunt conectate, scrie portalul arstechnica.com.

O aplicație malițioasă infectată cu așa-numitul malware DressCode a fost descărcată de pe Google Play cu o rată între 100.000 și 500.000 de ori până să fie eliminată din platforma digitală de cei de la Google, susțin cercetătorii de la Trend Micro. Cunoscută ca Mod GTA 5 For Minecraft PE, deghizată sub acest nume, aplicația stabilea o legătură permanentă cu serverul controlat de atacatorul informatic. Apoi, serverul respectiv avea capacitatea să ocolească măsurile de protecție ale rețelei care asigurau protecție fiecărui dispozitiv în parte aflat în interiorul acelei rețele. Trend Micro a descoperit că există circa 3.000 de astfel de aplicații, din care 400 sunt disponibile în platforma Google Play.