Alina Petrescu despre modificarea Codurilor penale: Mai trebuie să primească avizul Consiliului legislativ

Modificarea Codurilor penale mai trebuie să primească avizul Consiliului legislativ, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, precizând că este posibil ca săptămâna viitoare să existe acest aviz.

25 mai 2017, 16:03
Alina Petrescu despre modificarea Codurilor penale: Mai trebuie să primească avizul Consiliului legislativ

Întrebată când ar putea să intre în ședința de guvern și de la cine mai trebuie să primească avize modificarea Codurilor penale, Alina Petrescu a răspuns: „În acest moment, modificările Codurilor penale în sensul punerii de acord cu deciziile Curții Constituționale mai trebuie să primească avizul Consiliului legislativ (…). Este posibil ca săptămâna viitoare să existe acest aviz”.

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, la Mioveni, că, în cazul proiectului de lege de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală, s-au parcurs „toate etapele”, fiind luat punctul de vedere al CSM, DNA, DIICOT și Ministerului Public.

„A parcurs toate aceste etape, a fost dezbatere publică 30 de zile, a stat pe site, s-a luat punctul de vedere al CSM, al DNA, al DIICOT, al Ministerului Public, al asociațiilor sau uniunilor judecătorilor din România. Deci, a parcurs toate aceste etape (…) Lucrurile au fost cât se poate de clare, într-un proces (…) extrem de transparent”, a declarat Grindeanu, conform Agerpres.

Potrivit șefului Executivului, acest proiect de lege se referă la modificările Codului penal și Codului de procedură penală strict în acord cu deciziile Curții Constituționale.

„Și mai are și o componentă legată de aplicarea unei directive europene”, a adăugat Grindeanu.