Ambasadorii Hans Klemm şi George Maior, fotografiaţi împreună la un eveniment privind cooperarea România – SUA

Ambasadorii Hans Klemm (SUA) şi George Maior (România) au fost fotografiaţi împreună la un eveniment organizat de AmCham Romania, privind cooperarea economică România - SUA. Ambii au avut aceeaşi poziţie faţă de scrisoarea lui Rudolph Giuliani, spunând că avocatul lui Donald Trump s-a exprimat în calitate de persoană particulară.

RomaniaTV.net
30 aug. 2018, 16:33

„Ambasadorul SUA Hans Klemm s-a bucurat să se alăture AmCham Romania şi Ambasadorului României în Statele Unite, George Maior, pentru o discuţie despre oportunităţile de dezvoltare şi cooperare economică”, este mesajul asociat fotografiei postate pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucureşti. 

Cei doi au participat în premieră împreună la acest eveniment.

„Prin prezența simultană a celor doi ambasadori, reuniunea a reprezentat o premieră în promovarea dialogului celor două misiuni diplomatice cu mediul de afaceri american din România”, se arată în mesajul ambasadei.

„Este momentul ca România să își asume un rol mai proeminent în redefinirea cadrului de dezvoltare economică în spațiul transatlantic. Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite are capacitatea de a susține un astfel de rol”, a declarat George Maior.

Atât George Maior, cât şi Ambasada SUA la Bucureşti, au comentat subiectul scrisorii trimise de Rudolph Giuliani preşedintelui Klaus Ioahannis prin aceea că avocatul lui Donald Trump este persoană privată.

„Politica ambasadei şi a Guvernului Statelor Unite este să nu comentăm viziunile şi părerile cetăţenilor SUA. Aşadar, nu am nimic de adăugat. V-aş îndrepta atenţia spre mai multe articole care au apărut recent în presa americană, în The New York Times, Washington Post, acolo cred că aveţi povestea completă, pe care atât dumneavoastră. cât şi publicul dumneavoastră o veţi aprecia”, a declarat Hans Klemm.

Mai mult, Hans Klemm a ţinut să precizeze că relaţiile dintre România şi SUA nu vor avea de suferit.

„Parteneriatul nostru este foarte complex. După cum ştiţi, munca mea este să promovez securitatea Statelor Unite în parteneriat, valorile americane şi sa încurajez românii să îmbrăţişeze un viitor democratic, să construiască instituţii democratice puternice, inclusiv un sistem judiciar democratic şi să promovez prosperitatea Statelor Unite în România. De aceea sunt foarte fericit să particip la conferinţa de azi, pentru că am oportunitatea să încurajez investitorii români să opereze în Statele Unite”, a mai spus Klemm.

Rudolph Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, a spus miercuri, potrivit The New York Times, că scrisoarea sa adresată preşedintelui României nu are legătură cu guvernul american. Acelaşi avocat a declarat, pentru Washington Post, că a fost contactat de Departamentul de Stat în legătură cu scrisoarea adresată autorităţilor române şi că a discutat cu cel puţin un oficial român, fără a-l nominaliza. De asemenea, el a afirmat că poate ar fi trebuit să menţioneze în document că nu reprezintă poziţia preşedintelui Donad Trump.

Citeşte şi: Rudolph Giuliani, despre scrisoarea trimisă lui Iohannis: Nu are nimic de-a face cu guvernul SUA. M-a sunat Departamentul de Stat