Angajaţii CE Oltenia care vor să plece din companie vor primi şase salarii compensatorii

Complexul Energetic Oltenia a demarat o schemă de plecări voluntare, în cadrul căreia salariații care vor să părăsească societatea vor primi șase salarii compensatorii, au declarat, vineri, pentru Agerpres, reprezentanții Ministerului Energiei.

19 feb. 2016, 10:06
Angajaţii CE Oltenia care vor să plece din companie vor primi şase salarii compensatorii

Informațiile vehiculate în presa locală, potrivit cărora urmează să fie disponibilizați 3.000 de angajați începând cu luna martie, nu sunt adevărate.

Ministrul de resort, Victor Grigorescu, a mers joi noapte la Târgu Jiu pentru a discuta cu cei aproximativ 15 angajați care se află în greva foamei.

Am mers la Târgu Jiu ca să mă întâlnesc cu cei care se află în greva foamei la Complexul Energetic Oltenia și ca să mă asigur că se vor întoarce cu bine la familiile lor. Greva foamei este o măsură de protest extrem și o pot înțelege în contextul stresului generat de situația financiară a companiei. A fost o noapte lungă, dar am avut un dialog bun și lămuritor. Am discutat și cu conducerea companiei și am primit asigurări că se caută soluții consensuale pentru rezolvarea neînțelegerii care a dus la acest protest„, a spus ministrul.

El a subliniat că este nevoie de solidaritate din partea tuturor părților implicate pentru că adevărata problemă este situația extrem de dificilă în care se găsește Complexul Energetic Oltenia. Asupra acestui lucru trebuie sa ne concentrăm cu adevărat.

Citeşte şi Ministrul Energiei, negocieri cu minerii în toiul nopţii

Vreau să fie clar că există deschidere către dialog din partea Ministerului Energiei și îi încurajez pe toți cei care se simt nemulțumiți să aleagă soluția dialogului înaintea oricărui protest care le poate pune în pericol sănătatea„, a completat Grigorescu.

Un număr de 15 sindicaliști din cadrul complexului au intrat marți în greva foamei, protestând față de intenția autorităților de a muta la București sediul companiei.

Luni, Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a decis să propună Adunării Generale a Acționarilor mutarea sediului social al companiei la București, în urma unei analize realizate la nivelul conducerii executive și administrative.

Nimeni nu trebuie să se teamă de venirea Complexului Energetic Oltenia în București. Este un lucru bun, care trebuia făcut mai demult, care dă o șansă reală Complexului să-și asigure un viitor și să păstreze cele peste 15.000 de locuri de muncă„, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Victor Grigorescu.

În urma acestor anunțuri, tot miercuri, peste 3.000 de persoane, politicieni, mineri, energeticieni, reprezentanți ai administrațiilor locale din județ și simpli cetățeni, au protestat, timp de o oră, în fața sediului Diviziei Miniere a Complexului Energetic Oltenia împotriva deciziei de a muta sediul social al companiei la București.

Citeşte şi Angajaţii CEO se află în continuare în greva foamei. Unul dintre protestatari a fost luat cu ambulanţa