Anghel Iordănescu are probleme cu lotul naţionalei: Am căutat un fundaş dreapta prin toată divizia

Naţionala de fotbal a României joacă joi şi duminică ultimele meciuri în grupa de calificare la EURO 2016, cu Finlanda, acasă, şi cu Insulele Feroe, în deplasare.

05 oct. 2015, 11:41
Anghel Iordănescu are probleme cu lotul naţionalei: Am căutat un fundaş dreapta prin toată divizia

Anghel Iordănescu i-a convocat luni, la Mogoşoaia, pe jucătorii cu care va aborda ultimele două partide din preliminariile Euro 2016. Selecţionerul se plânge că are mari probleme cu baza de selecţie, mulţi dintre stranieri fiind rezerve la echipele lor de club.

Citeşte şi EURO 2016: Surprizele lui Iordănescu pentru meciurile cu Finlanda şi Feroe

Sunt cele mai importante două jocuri din această campanie. Rezultatele acestor jocuri ne pot duce la Euro. Întâlnim un adversar care a câștigat șase puncte în ultimele meciuri și speră în continuare la calificare. Vrem să ne asigurăm calificarea printr-un joc bun. În ultima perioadă nici Steaua nu a mai avut performanțele cu care am fost obișnuiți. Una era când juca în cupele europene, când avea șapte puncte în față. Nu e o coincidență că Astra a câștigat cu Dinamo. Selecționerul trebuie să aibă o altă poziție cu aceste evenimente.

Citeşte şi Naţionala României, pedepsită de UEFA. Meciul cu Finlanda se dispută cu porţile închise

Mi-a fost foarte greu să găsesc un fundaș dreapta. Îl avem în lot pe Mățel, dar ne mai trebuia unul. Am căutat în toată divizia. Poate că dacă aș fi avut opțiunea lui Dani Alves sau Rafinha poate că nu era Paul Papp. Dacă Săpunaru avea 6-7 meciuri jucate, era și el aici. Am avut telefoane cu Mirel Rădoi, dar n-am să vă spun ce am discutat cu el. Am avut o discuție și cu Paul Papp. În final l-am ales pe Papp, în ciuda recomandării Stelei de a-l lua pe Rîpă„, a spus Anghel Iordănescu.

Pe 8 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, „tricolorii” vor întâlni Finlanda, pentru ca pe 11 octombrie, la Torshavn, de la ora 19:00, reprezentativa noastră să încheie campania de calificare la EURO cu partida contra Insulelor Feroe.