Arabia Saudită şi-a ales antrenorul cu care va merge la CM 2018. Nu este nici Hagi, nici Olăroiu

Argentinianul Juan Antonio Pizzi a fost numit la conducerea tehnică al naţionalei de fotbal a Arabiei Saudite, în locul compatriotului său Edgardo Bauza.

28 nov. 2017, 11:24
Arabia Saudită şi-a ales antrenorul cu care va merge la CM 2018. Nu este nici Hagi, nici Olăroiu

Juan Antonio Pizzi este al treilea antrenor al naționalei saudite, calificată la Cupă Mondială din Rusia, în ultimele trei luni. Edgardo  Bauza a fost demis, la 20 noiembrie, de la conducerea naționalei Arabiei Saudite, funcție pe care o ocupa de doar două luni.

Bauza a devenit selecționer în septembrie, când l-a înlocuit pe Bert van Marwijk și de atunci s-a aflat pe banca naționalei la cinci meciuri amicale: 5-2 cu Jamaica, 0-3 cu Ghana, 2-0 cu Letonia, 0-3 cu Portugalia, 0-1 cu Bulgaria. Deși tehnicianul olandez este cel care a calificat națională la Cupă Mondială, federația saudita nu i-a prelungit contractul.

Citeşte şi CM 2018. S-au stabilit URNELE OFICIALE pentru tragerea la sorţi a grupelor Cupei Mondiale Rusia 2018
 
Pizzi va fi prezent, vineri, la Moscova, la tragerea la sorți a grupelor turneului final al Cupei Mondiale din 2018, la care Arabia Saudita se va află în urnă a patra. Argentinianul de 49 de ani a mai antrenat, printre altele, pe Rosario Central, Sân Lorenzo, FC Valencia și ultima data națională statului Chile, cu care a disputat un amical în România, la 13 iunie (3-2 pentru tricolori).

În ultima săptămână se vorbise de interesul arabilor pentru Gică Hagi ca selecţioner. „A fost o ofertă extrem de tentantă venită din partea unei echipe naţionale calificate la turneul final al Campionatului Mondial. Dar nu i-a dat curs. Gică îşi doreşte să ia un proiect pe care să-l înceapă el”, spunjea în urmă cu o săptămână chiar preşedintele lui Viitorul Cosntanţa, Cristian Bivolaru.