ATENŢIE, şoferi! Ploaie torenţială pe A3 şi există RISC de acvaplanare. O maşină a rămas imobilizată pe carosabil UPDATE

CentrulINFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, luni seară la ora 20.30 plouă torenţial pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, existând risc de producere a fenomenului de acvaplanare. un fenomen similar s-a produs azi şi pe tronsonul Cernavodă – Medgidia al Autostrăzii A2. 

13 mart. 2017, 14:38
ATENŢIE, şoferi! Ploaie torenţială pe A3 şi există RISC de acvaplanare. O maşină a rămas imobilizată pe carosabil UPDATE

UPDATE 

CentrulINFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (20:30), plouă torenţial pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, existând risc de producere a fenomenului de acvaplanare. La kilometrul 34, pe sensul de mers către Bucureşti, un autoturism a rămas imobilizat pe banda a doua, după ce a lovit glisiera mediană. Cu toate că autovehiculul este semnalizat, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să se încadreze din timp pe prima bandă şi să ruleze cu viteză redusă.

Un fenomen similar a avut loc, luni, şi pe un tronson din Autostrada Soarelui. Avertizarea privind riscul producerii fenomenului de acvaplanare a fost emisă de poliţişti luni, la ora 15.45 când pe tronsonul Cernavodă – Medgidia al Autostrăzii Soarelui ploua torenţial.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, să mărească distanţa în mers, să nu bruscheze comenzile şi să folosească luminile de întâlnire, pentru a fi mai vizibili în trafic.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Se restrâng ploile, iar temperatura se apropie de normal. UNDE se menţin precipitaţiile