Autorităţile germane discută despre măsuri împotriva valului de agresiuni sexuale de la Anul Nou

Primarul și poliția din Koln se reunesc marți pentru a lua în discuție reacția autorităților la un recent val de agresiuni sexuale comise în ajunul Anului Nou în zona gării centrale și a celebrei catedrale din acest oraș german, incidente care au șocat și alarmat opinia publică și oficialitățile. 

05 ian. 2016, 15:11
Autorităţile germane discută despre măsuri împotriva valului de agresiuni sexuale de la Anul Nou

La întâlnire participă primarul Henriette Reker, care a ținut prima pagină a ziarelor în luna octombrie după ce a fost înjunghiată în timpul campaniei electorale din cauza poziției sale pro-refugiați, și reprezentanți ai polițiilor locală și federală.

Acestea au primit 60 de plângeri de agresiuni sexuale și una de viol, victimele afirmând că agresorii provin dintr-un grup de circa 1.000 de bărbați care își fac veacul lângă gara centrală din oraș și par a fi ‘de origine arabă sau nord-africană’, a declarat luni șeful poliției, Wolfgang Albers.

Victimele mai spun că atacatorii acționau în grupuri mici, care încercuiau o femeie pentru a o agresa sexual și tâlhări. Poliția se așteaptă ca mai multe victime să se prezinte pentru a da declarații în zilele următoare.

Citeşte şi Merkel nu vrea să limiteze numărul de refugiaţi la 200.000 pe an

Cinci bărbați au fost arestați vineri la locul faptei. Ancheta poliției continuă. Înaintea întâlnirii de marți, un purtător de cuvânt al primăriei a declarat pentru DPA că municipalitatea nu va permite crearea unor ‘zone ale fărădelegii’. Primarul va prezenta un plan de asigurare a securității în timpul tradiționalului carnaval de la Koln din luna februarie, care atrage peste un milion de vizitatori în fiecare an, a mai precizat Gregor Timmer.

Poliția și oameni politici au atras atenția că grupări populiste de dreapta se pot folosi de aceste incidente pentru a alimenta temerile larg răspândite în Germania în legătură cu afluxul record de refugiați.