Avion doborât de separatişti în Ucraina VIDEO. UPDATE: Rusia a masat trupe la graniţă, anunţă NATO

Un avion de transport militar ucrainean a fost doborât luni de rebelii proruşi din estul Ucrainei, a anunţat serviciul de presă al autoproclamatei 'republici populare Lugansk', citat de Interfax, potrivit Agerpres. Un purtător de cuvânt militar anunţase anterior pierderea legăturii cu avionul militar AN-26 care survola regiunea Lugansk. Patru dintre membrii echipajului avionului ucrainean au fost luaţi prizonieri de combatanţi separatişti.
Alina Costache
14 iul. 2014, 14:39
Avion doborât de separatişti în Ucraina VIDEO. UPDATE: Rusia a masat trupe la graniţă, anunţă NATO

UPDATE 18:50  Patru dintre membrii echipajului avionului ucrainean de transport militar An-26 doborât luni au fost luaţi prizonieri de combatanţi separatişti, informează serviciul de presă al autoproclamatei republici populare Lugansk, citat de Interfax, potrivit Agerpres.

‘Patru dintre membrii echipajului au fost făcuţi prizonieri’, a anunţat pentru Interfax serviciul de presă al autoproclamatei republici. Acesta a precizat că în acest moment ‘prizonierii se află în oraşul Krasnodon şi sunt anchetaţi’. Nu s-a precizat care este starea prizonierilor.

În comunicatul publicat pe site-ul preşedintelui Poroşenko se spune că în prezent are loc o operaţiune de căutare şi salvare, pentru a aduce echipajul avionului de transport al Forţelor Aeriene ale Ucrainei pe teritoriul controlat de militarii ucraineni.

UPDATE: Membrii echipajului avionului militar de transport An-26, doborât luni în regiunea Lugansk, au luat legătura cu Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, a anunţat ministrul ucrainean al apărării, Valeri Gheletei, într-un raport adresat preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko, informează Interfax.

‘Ministrul apărării i-a raportat preşedintelui Ucrainei faptul că membrii echipajului avionului An-26, care îndeplinea o sarcină în cadrul fazei active a operaţiunii armate şi a fost doborât, au luat luni legătura cu Statul Major’, informează, luni, serviciul de presă al preşedinţiei ucrainene.

Totodată, a fost subliniat faptul că, în condiţiile în care avionul zbura la înălţimea de 6,5 km, doborârea lui cu ajutorul unor sisteme de rachetă este imposibilă, adică ‘avionul a fost doborât de o altfel de armă, mai puternică, ce a fost folosită, probabil, de pe teritoriul Rusiei’.

În comunicatul publicat pe site-ul preşedinţiei ucrainene se spune că în prezent se desfăşoară o operaţiune de căutare şi salvare, pentru a aduce echipajul avionului care face parte din Forţele Aeriene ale Ucrainei pe teritoriul controlat de militari ucraineni.

În timpul unui briefing organizat luni, consilierul ministrului de interne al Ucrainei, Anton Gheraşenko, anunţa că în zona de desfăşurare a operaţiunii armate a fost doborât un avion militar de transport An-26, iar cei doi piloţi ai aparatului s-au catapultat.

Un avion de transport militar ucrainean a fost doborât luni de rebelii proruşi din estul Ucrainei, a anunţat serviciul de presă al autoproclamatei ‘republici populare Lugansk’, citat de Interfax.

Un purtător de cuvânt militar anunţase anterior pierderea legăturii cu avionul militar AN-26 care survola regiunea Lugansk.

Nu se cunoaşte deocamdată numărul persoanelor aflate la bordul avionului.

Primarul Doneţkului, Oleksandr Lukiancenko, a părăsit oraşul şi s-a mutat la Kiev, ca urmare a ameninţărilor formulate la adresa, informează RIA Novosti şi Interfax.

‘Din păcate, poziţia mea nu-mi permite să mă aflu la Doneţk. Mă aflu la Kiev şi intenţionez să apăr de aici interesele oraşului’, a declarat Lukiancenko, citat de postul local de televiziune ‘Donbass’.

Primarul a precizat că a făcut acest lucru ca urmare a ameninţărilor la adresa sa venite din partea reprezentanţilor autoproclamatei republici populare Doneţk. Potrivit lui Lukiancenko, aceştia i-ar fi cerut să le asigure nevoile militare chiar şi în detrimentul locuitorilor oraşului.

După cum a declarat primarul Doneţkului, el se va afla la Kiev până când situaţia se va stabiliza, însă el rămâne în legătură permanentă cu toate departamentele administraţiei sale.

Lukiancenko a dat asigurări că este în continuare adeptul unor negocieri paşnice, deoarece conştientizează ‘ce înseamnă războiul şi distrugerile pentru un oraş cu o populaţie de un milion de locuitor’.

Rusia a masat din nou trupe de-a lungul frontierei cu Ucraina, efectivele fiind cuprinse între 10 şi 12 mii de soldaţi, a declarat luni pentru agenţia Reuters un ofiţer din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Armata rusă retrăsese la jumătatea lunii iunie cei circa 40 de mii de soldaţi dislocaţi anterior în respectiva zonă în contextul escaladării tensiunilor separatiste din estul Ucrainei, efectivele rămase după această retragere, salutată atunci de oficialii NATO, fiind de sub o mie de soldaţi.

Dar la ora actuală, conform estimărilor Alianţei Nord-Atlantice, între 10 şi 12 mii de soldaţi ruşi sunt desfăşuraţi în zonă. ‘Numai în cursul săptămânii trecute am observat mai multe unităţi îndreptându-se către frontiera’ cu Ucraina, a precizat ofiţerul care s-a exprimat sub protecţia anonimatului.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Alimentul pe care e bine să-l dai de pomană de Sfinții Constantin și Elena. Trebuie dus prima oară la biserică
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți proprietarii de terenuri. Legea se aplică peste tot în România
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
E interzis cu desăvârșire astăzi. Ce nu pot face credincioșii
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii acasă? L-a ispitit grav!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Schimbare pentru cei care au CONT LA BANCĂ. Decizia finală a fost luată chiar acum de judecători
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'