Avocatul din Iaşi care a provocat un accident după ce s-a urcat băut la volan, condamnat la închisoare. Ce pedeapsă a primit

Avocatul ieşean Ion Victor Axinte, care a comis în luna martie un accident soldat cu doi morţi şi doi răniţi după ce a urcat băut la volan, a fost condamnat la cinci ani şi opt luni de închisoare, sentinţa fiind definitivă.

RomaniaTV.net
21 nov. 2017, 13:54
Avocatul din Iaşi care a provocat un accident după ce s-a urcat băut la volan, condamnat la închisoare. Ce pedeapsă a primit

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-au condamnat, marţi, pe avocatul Ion Victor Axinte la cinci ani şi opt luni de închisoare, în urma recursului formulat de acesta, după ce Curtea de Apel Iaşi a decis condamnarea avocatului la cinci ani şi 10 luni de închisoare. Decizia ICCJ este definitivă.

Avocatul ieşean a fost judecat pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

În timpul procesului, avocatul şi-a recunoscut fapta şi le-a spus judecătorilor că regretă ce a făcut.

Avocatul Ion Victor Axinte a participat pe 22 martie 2017 la o petrecere la un local din Iaşi, unde a consumat alcool, după care s-a urcat la volan.

Pe camerele de supraveghere din curtea restaurantului, se observă cum la ieşire prietena tânărului încearcă să-l convingă să nu meargă cu maşina către casă.

Pe imagini se vede că avocatul Ion Victor Axinte se clatină vizibil, iar după o discuţie de câteva minute cu prietena sa, cei doi se urcă în maşină, părăsind curtea localului.

Avocatul băut care a făcut prăpăd pe şosea, reţinut. Ce apare pe camere. UPDATE: A murit şi a doua persoană rănită în accident

Accidentul s-a produs la două-trei minute din momentul plecării autoturismului din curtea restaurantului.

Pe camerele de supraveghere montate în intersecţia unde a avut loc accidentul se observă cum un autoturism opreşte regulamentar la semafor, iar la scurt timp un alt autoturism vine cu viteză din spate şi loveşte în plin maşina din faţă.

Imaginile arată că avocatul nu ar fi încercat să frâneze, viteza cu care rula fiind de aproximativ 150 de kilometri la oră. În urma accidentului, două persoane au murit, iar alte două au fost rănite.

Victor Ion Axinte şi-a deschis cabinetul de avocatură din Iaşi la începutul acestui an, după ce în 2016 a obţinut cea mai mare notă din concurs, dintre concurenţii din judeţul Iaşi.

El era caracterizat de către colegi drept „extrem de preocupat de carieră”.