Banca Comercială Carpartica vrea să găsească un partener pentru fuziune

Acţionarii Băncii Comerciale Carpatica, întruniţi în cadrul AGA, au reconfirmat încrederea acordată conducerii şi au acceptat planurile de dezvoltare a băncii, iar prin voturile lor s-au aprobat continuarea implementării strategiei băncii şi identificarea unei bănci ca posibil candidat pentru fuziune, se arată într-un comunicat de presă.

11 apr. 2014, 08:44
Banca Comercială Carpartica vrea să găsească un partener pentru fuziune

Ne bucurăm că atât noi cât şi acţionarii băncii noastre împărtăşim aceeaşi viziune. În condiţiile actuale ale pieţei financiar bancare din România, cea mai eficientă opţiune de dezvoltare este creşterea prin achiziţii şi fuziuni. Ne propunem să găsim un partener alături de care să ne consolidăm poziţia în piaţă. Nu va fi uşor, dar având acţionarii alături de echipa dedicată a băncii, sunt sigur ca vom reuşi„, a declarat Johan Gabriels, director general al Băncii Comerciale Carpatica.

Banca a încheiat anul 2013 cu un profit net preliminar în valoare de 38 milioane lei (faţă de 22 milioane lei în 2012), peste valoarea estimată şi aprobată pentru anul 2013. Veniturile au urcat cu 12%, ajungând la valoarea de 217 milioane lei, pe fondul creşterii veniturilor din investiţii financiare, în timp ce cheltuielile operaţionale au crescut cu 4% până la 166 milioane lei. Raportul cost/venit s-a îmbunătăţit în anul 2013, coborând la 69% de la 77% în 2012.

Banca Comercială Carpatica este o instituţie financiară cu capital social majoritar românesc, ale cărei acţiuni sunt listate la categoria întâi a Bursei de Valori Bucureşti. Banca a fost înfiinţată la Sibiu în 15 iulie 1999, iar în prezent deţine o reţea teritoriala de 129 de unităţi cu acoperire naţională.