Bărbat căutat de autorităţile americane, prins de poliţiştii din Dolj

Un bărbat pe numele căruia autorităţile americane au emis o cerere de extrădare în baza unui mandat de arestare pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care fraudă bancară, contrabandă, furt cu circumstanţe agravante, a fost prins de poliţiştii doljeni, el fiind dus în arest.

07 feb. 2018, 12:19
Bărbat căutat de autorităţile americane, prins de poliţiştii din Dolj

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, marţi seara, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au prins în comuna Podari pe un bărbat de 51 de ani din Craiova, pe numele căruia autorităţile judiciare din SUA au emis o cerere de extrădare în baza unui mandat de arestare.

El este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de fraudă bancară, furt cu circumstanţe agravante, contrabandă, declaraţii false şi complicitate la infracţiunea de deţinere de echipamente de acces falsificate şi infracţiunea de deţinere de echipamente pentru producerea unor dispozitive.

Bărbatul este acuzat că în perioada 2 noiembrie 2015 – 25 ianuarie 2016, împreună cu alte persoane, a sustras informaţii de pe carduri bancare, ulterior retrăgând banii, folosind informaţii bancare furate de la bancomate, fără autorizaţia clienţilor băncii.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj.