Bătrân sfâşiat de câini în curtea azilului, bărbatul de 80 de ani a ajuns la spital

Un bătrân a fost sfâşiat de câini la un azil din Râmnicu Vâlcea în timp ce se plimba prin curte. Bătrânul se află în stare foarte gravă la spital.

05 ian. 2018, 09:28
Bătrân sfâşiat de câini în curtea azilului, bărbatul de 80 de ani a ajuns la spital

Un bătrân instituţionalizat în Centrul de îngrijire şi asistenţă Bistriţa, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea, a fost atacat de câţiva câini.

Nicolae Maria, de peste 80 de ani, se afla în curtea centrului, pe o porţiune de drum dintre cantină şi dormitoare. La un moment dat, el a fost atacat de câinii comunitari, scăpând cu viaţă ca prin minune. S-a ales însă cu răni grave, el fiind transportat iniţial la Spitalul Orăşenesc Horezu, iar apoi transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

„Pacientul prezenta plăgi multiple pe mai multe regiuni. Cele mai grave răni sunt însă la mână şi la un picior. Primele îngrijiri le-a primit la Horezu, iar apoi a fost transportat la UPU Vâlcea în special pentru plaga de la nivelul mâinii, dar şi pentru a i se face vaccinul antitetanos”, a declarat medicul Popescu Adrian, purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Vâlcea.

Potrivit gazetavalceana.ro, localnicii spun că problemele cu maidanezii în zona Bistriţa, din comuna Costeşti, sunt destul de vechi. Oamenii i-au şi numărat la un moment dat şi spun că ar fi în jur de 85-87 de câini comunitari care-şi duc veacul prin preajma Centrului de bătrâni, dar şi al şcolii. Până şi profesorii şi elevii au fost muşcaţi de câini, iar singura măsură luată de primarul comunei, spun localnicii, a fost aceea de a lua maidanezii şi a-i duce la 5 kilometri depărtare. Evident, între timp, câinii s-au întors la Bistriţa.