BLINDATELE ucrainene se îndreaptă către Slaviansk, unde insurgenţii RUSOFONI au preluat controlul

O coloană a armatei ucrainene, alcătuită din blindate şi soldaţi ai trupelor speciale, a fost observată marţi după-amiază de un reporter al AFP la 40 de kilometri de localitatea Slaviansk, din estul Ucrainei.

RomaniaTV.net
15 apr. 2014, 14:03
BLINDATELE ucrainene se îndreaptă către Slaviansk, unde insurgenţii RUSOFONI au preluat controlul

O coloană de blindate ucrainene se află la 40 de kilometri de Slaviansk, localitate aflată de sâmbătă sub controlul insurgenţilor rusofoni.

Ziaristul afirmă că a văzut în apropierea localităţii Izium circa zece tancuri, aproximativ tot atâtea transportoare blindate şi şapte vehicule ce transportă trupe speciale Speţnaz, potrivit Agerpres.

Preşedintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, a anunţat anterior începerea unei operaţiuni antiteroriste în regiunea Doneţk, unde se află şi localitatea Slaviansk, după ce, cu o zi în urmă, a expirat ultimatumul dat de autorităţile de la Kiev miliţiilor proruse pentru a preda armele.

Conform agenţiei ucrainene Unian, aceste miliţii îşi consolidau marţi dispozitivul defensiv la Slaviansk, unde au ridicat baricade în apropierea clădirilor oficiale pe care le-au ocupat şi au instalat mai multe puncte de control.

Primele confruntări ce au avut loc sâmbătă la Slaviansk între forţele de securitate ucrainene şi detaşamentele proruse s-au soldat cu opt răniţi, un militar ucrainean fiind ucis.