Box, al doilea film al lui Florin Şerban, are premiera în România vineri, 30 octombrie

Filmul "Box", în regia lui Florin Şerban, va putea fi văzut de vineri, 30 septembrie, şi în cinematografele din România. Pelicula a avut premiera mondială pe 7 iulie, la Festivalul de la Karlovy Vary.

29 oct. 2015, 15:34
Box, al doilea film al lui Florin Şerban, are premiera în România vineri, 30 octombrie

Filmul „Box” a primit deja o distincţie, fiind recompensat la Karlovy Vary cu Premiul FIPRESCI (al Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film), în timp ce regizorul Florin Şerban a fost nominalizat la Globul de Cristal al aceluiaşi festival. „Box” este cel de-al doilea film al lui Florin Şerban după „Eu când vreau să fluier, fluier”, care a câştigat 18 premii la festivaluri internaţionale, între care Ursul de Aur la Berlin, sau premiul pentru cel mai bun film la Festivalul de la Cleveland.

„Box” este un film care va naște dragoste și ură. Ca și primul film, „Eu când vreau să fluier, fluier”, cel de-al doilea, „Box”, este un film făcut cu gândul la publicul românesc și, la fel ca primul, e un film care va naște pasiuni, va fi iubit și urât, ridicat în slăvi și înjurat, dar în niciun caz nu va lăsa pe nimeni indiferent.

Citeşte şi Filmul „Box” de Florin Şerban, premiat la Festivalul de la Karlovy Vary

„Box” nu e un film-dezbatere, ci un film-provocare atât emoțional, cât și intelectual. Sub aparența unei povești de dragoste, „Box” este în esență povestea unei deveniri. RAFAEL și CRISTINA sunt doi oameni care nu ar fi trebuit să se întâlnească vreodată. El: 19 ani, etnie romă, lucrează într-o spălătorie de mașini și vrea să devină un mare boxer. Ea: 34 de ani, etnie maghiară, lucrează ca actriță în teatrul din localitate, căsătorită, trece printr-o criză profesională și personală. Două destine diferite, două lumi paralele care se confruntă cu dileme asemănătoare. În ciuda diferenței de vârstă dintre cei doi, Rafael și Cristina au în comun aceeași nevoie disperată de afirmare. De-a lungul filmului, fiecare învață în felul său lecția maturizării și a compromisului, unul cu sânge și lacrimi, celălalt cu tăceri adânci și zâmbete discrete.

Proiectia specială va avea loc vineri, 30 octombrie, în prezenţa echipei la Cinema Pro.

Trailerul filmului poate fi urmarit aici: www.boxthefilm.com