Bunica românului condamnat la moarte în Malaezia, MESAJ SFÂŞIETOR: Îl aştept să vină. Poate Dumnezeu e cu el şi cu noi

Bunica lui Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia, plânge şi îl aşteaptă acasă pe cel care l-a crescut cu drag. Reporterii România TV i-au luat un interviu în exclusivitate după aflarea sentinţei definitive.

31 ian. 2016, 15:44
Bunica românului condamnat la moarte în Malaezia, MESAJ SFÂŞIETOR: Îl aştept să vină. Poate Dumnezeu e cu el şi cu noi

Ionuţ Gologan a fost condamnat definitiv la moarte în Malaezia, pentru trafic de droguri. Instanţa a confirmat, la recurs, pedeapsa capitală pentru român, a anunţat Ministerul de Externe. Tânărul şi-a epuizat astfel toate variantele de a contesta sentinţa în justiţie. Ultima lui şansă ca să rămână în viaţă mai e doar graţierea. În ţară, bunica tânărului e dărâmată de durere.

Citeşte şi Clipe sfâşietoare pentru familia românului condamnat la moarte. Bunica lui Ionuţ Gologan blesteamă cu lacrimi în ochi

Să-i transmită în primul rând să-i dea Dumnezeu sănătate, înţelepciune şi răbdare ca să asculte de toti conducătorii de acolo, ca să poată să fie şi el condiţionat mai bine şi mai repede, să fie repatriat în ţară. Să i se suspende pedeapsa cu moartea, asta am cerut oriunde şi oricui şi să fie repatriat în România, chiar dacă mai are de efectuat închisoare, să pot să mă duc şi eu, o bătrână care l-a crescut pe el. Poate Dumnezeu e cu el şi cu noi să-l aducem în ţară, toţi factorii de răspundere din Malaezia să aibă o înţelegere sufletească. A picat el aşa într-o greşeală pe care n-a vrut-o sau a fost condus de alţii. Aşa-l aştept tot timpul şi eu că e tânăr. Îl aştept tot timpul să vină. Am făcut demersuri şi la domnul preşedinte şi la domnul Cioloş, şi am primit de la domnul preşedinte c-a dat la Ministerul de Externe. A trimis plângerea mea la Ministerul de Externe să rezolve problema„, a spus, la România TV, bunica tânărului.

Ionuţ Alexandru Gologan, de 24 de ani, a fost arestat în 2012. Originar din Telega, Prahova, tânărul provine dintr-o familie dezbinată, fiind crescut de tată şi bunică, după ce mama lui a plecat. Ultima oară, Ionuţ a fost acasă, la Telega, în iunie 2012, când a ajutat la construcţia unei case. Apoi a plecat în Germania, unde a fost racolat de traficanţi de droguri. În aceeaşi lună, tânărul a fost arestat pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, după ce în bagajul său au fost găsite droguri.

Citeşte şi Românul condamnat la moarte în Malaezia: „M-aţi uitat aici! Mă vreţi mort!”

Instanţa a decis şi că un al doilea român condamnat în Malaezia pentru trafic de droguri, Ştefan Coroi, de 30 de ani, va petrece opt ani după gratii. De asemenea, el va primi şi 10 lovituri de rotan. În total, 4 români şi-au riscat vieţile in străinătate acceptând să fie cărăuşi de droguri.

Citeşte şi Acesta este singurul lucru care ar putea duce la salvarea de la moarte a lui Ionuţ Gologan