Care sunt cele mai mari temeri masculine?

Teama nu ține cont de vârstă, sex sau religie. Și inclusiv bărbații au temeri, destul de diverse, chiar dacă ei sunt văzuți ca fiind puternici.

30 oct. 2017, 07:54
Care sunt cele mai mari temeri masculine?

Fobia este cunoscută ca fiind o stare patologică de nelinişte şi de frică obsedantă, irațională, ce adesea poate fi dusă la extrem.

Despre fobie este foarte ciudat faptul că doar gândindu-te că este posibil să te confrunți cu o anumită situație, se poate declanșa.

Iar cel mai bun exemplu în această privință o reprezintă teama de înălțime. Doar la gândul că trebuie să urci la o înălțime foarte mare sau să stai pe acoperișul unui bloc îți poate crea anumite blocaje atât la nivel psihic cât și fizic.

Însă când vine vorba despre fricile bărbaților lista poate continua cu ușurință, iată o parte dintre cele mai des întâlnite fobii:

Frica de chelie

http://www.clicksanatate.ro/uploads/files/2012/10/02/506ad1e5587e8/2.jpg

Cunoscută de specialiști și sub denumirea de phalacrofobia sau peladofobia, aceasta este una dintre cele mai mari temeri ale bărbaților o dată cu înaintarea în vârstă.

Simplul gând că pot rămâne fără podoaba capilară declanșează o serie de reacții la nivelul subconțtientului, cei mai mulți punând sub semnul întrebării anumite aspecte legate de masculinitatea lor. În felul acesta se pot  confrunta cu atacuri de panică, de autoizolare, bătăi neregulate ale inimii, transpirație excesivă și inclusiv greață.

Frica de căsătorie

Gamofobie se manifestă prin teama exagerată de a renunța la viața de burlac. Practic, sunt bărbați care doar la gândul că trebuie să își asume responsabilitatea unei familii, să renunțe la tabieturile lor sau să împartă casă cu altcineva, le trezește anumite rețineri și semne în subconștient.

Adesea, ei riscă să rămână burlaci toată viață și să se bucure de singurătatea care nu îi constrânge la absolut nimic.

La polul opus se află teama de singurătate, definită ca monofobie, și asta o poți observa foarte bine mai ales că persoanele respective susțin sus și tare că nu au nevoie de nimeni pentru a fi fericiți. Însă în realitate, tocmai faptul că nu au pe cineva alături le produce la nivelul subconștientului anumite blocaje și favorizează lipsa de încredere.

Frica de femei frumoase

Această teamă a bărbaților ocupă cam același loc cu frica de sărăcie. Bărbații se simt adesea datori de a susține financiar bunăstarea familiei dar și femeia cu care își împart viața. Asftel că dacă ei identifică un minim de risc financiar, imediat se va activa la nivelul subconștientului o panică ce se va răsfrânge atât la nivel social cât și economic.

Teama de femei frumoase și inteligente poate fi una din sursele de nesiguranță a bărbaților atât la nivel intelectual cât și social.

Frica față de disfuncțiile erectile

http://www.clicksanatate.ro/uploads/files/2013/01/25/51028fd604d73/2.jpg

Teama că nu își mai pot satisface partenera le dă mari bătăi de cap bărbaților. Această fobie le poate afecta serios respectul față de sine în primul rând, la fel cum este și teama de ejacularea precoce, urmată de impotență.

De asemenea printre fobiile bărbaților se mai poate regăsi teama de prostituate sau cea de virgine, precum și frica de nuditate cunoscută și sub denumirea de gimnofobie.

La polul opus teama de a avea o erecție în spațiul pubic le dă bătăi de cap reprezentanților sexului tare.

Una dintre cele mai ciudate fobii este ergasiofobia, adică teama anormală de a lucra, acești oameni fiind destul de anxioși când se află la serviciu și câteodată reprezintă un simptom al unei boli mentale.

Află cum să te ferești de depresie AICI