Carmen Dan: Am adus din Bulgaria 99 de persoane dintre care 20 de copii

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a anunțat, duminică seara, că autoritățile române au reușit să aducă în România, din Bulgaria, 99 de persoane blocate în această țară din cauza ninsorilor abundente.

08 ian. 2017, 21:38
Carmen Dan: Am adus din Bulgaria 99 de persoane dintre care 20 de copii

„99 de persoane — 20 de copii și 37 de mașini. I-am adus în România în trei etape. Primele 13 mașini cu 38 de persoane au intrat în Vama Veche la ora 17.03. O a doua coloană însoțită de poliție și preluată de către polițiștii români, de 17 mașini și 55 de persoane, la 17.15 au intrat în Vama Veche. A treia coloană — 7 mașini, 26 de persoane — au intrat în Vama Veche la 18.25”, a declarat Dan.

Ministrul a precizat că o parte din aceștia au rămas în județul Constanța, unii dintre ei având domiciliul acolo, iar o altă parte au plecat către București însoțiți de echipaje de poliție.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu: Ministrul de Interne a dormit în instituţie aproape în fiecare noapte de când a intrat codul

„Inițial, noi am primit informația că sunt cetățeni români în Dobrici și împreună cu autoritățile bulgare (…) am reușit să-i strângem de acolo și să-i aducem spre Balcic urmând să-și continue traseul către Vama Veche, însă în aceste demersuri am identificat și alți cetățeni la 600 de metri de vamă (…) și i-am preluat și pe aceștia”, a spus demnitarul, conform Agerpres.