Casa dictatorului Nicolae Ceauşescu, demolată

Au început demolările la casa fostului dictator Nicolae Ceauşescu. Vila din cartierul Primăverii unde fostul dictator a trăit 24 de ani şi unde i-a primit pe cei mai însemnaţi demnitari ai lumii urmează să fie dărămată. A fost demolat deja gardul, iar acum se sapă de zor în faţa casei, transmite România TV.

RomaniaTV.net
22 nov. 2017, 14:52
Casa dictatorului Nicolae Ceauşescu, demolată

Marius Marinescu a semnalat că s-a început demolarea vilei din cartierul Primăverii, unde au locuit Nicolae şi Elena Ceauşescu. Acesta a observat un excavator, care „demolase deja gardul imobilului în care a locuit Ceauşescu”. De asemenea, a văzut că se „săpa de zor în faţa casei”.

Despre acest imobil, senatorul Marinescu spune că Nicolae Ceauşescu l-a folosit, timp de 24 de ani, drept centru de comandă al României. „Aici, Ceauşescu i-a primit pe cei mai înalţi demnitari ai lumii. În 1969, pe Richard Nixon, preşedintele SUA, în 1976, pe preşedintele Gerald Ford. De asemenea, şi pe Charles de Gaulle, preşedintele Franţei, în 1966 şi 1968″, a amintit Marius Marinescu.

„Se construieşte un imobil pentru Ambasada Kuwait. Arabii îi iau faţa lui Ceauşescu”, a spus Marinescu, care a punctat că se mai face un pas în distrugerea simbolului comunismului. Totodată, Marius Marinescu a amintit că această vilă a fost transformată în muzeu. „Anul trecut, a fost vizitată de peste 27.000 de persoane, marea majoritate străini”, a spus Marinescu, citat de dcnews.