Ce nu trebuie să faci niciodată după un tratament cosmetic la salon

Dacă urmezi o schemă de tratament pentru anumite afecțiuni ale tenului la un salon de cosmetică, trebuie să știi că este indicat să te abții de la anumite obiceiuri odată ce ai ieșit din salon.

RomaniaTV.net
08 ian. 2018, 08:37
Ce nu trebuie să faci niciodată după un tratament cosmetic la salon

Pe lângă alimentație și odihnă este recomandat să apelezi și la tratamentele din saloanele de cosmetică. În felul acesta te vei putea bucura timp îndelungat de o piele frumoasă.

Pentru rezultate de durată este necesar să știi că atât înainte cât și după vizita la salon trebuie să eviți anumite obiceiuri:

Nu îți mai pune mâna pe față

Acesta este unul dintre cele mai nesănătoase obiceiuri pe care le avem. De fiecare dată când pui mâna pe față favorizezi apariția coșurilor și secreția de sebuum. Și asta deoarece mâinile tale, deși par a fi curate, nu sunt întocmai.

Este un gest aparent inofensiv care poate avea repercusiuni.

Citeşte şi După ce vei folosi acest truc îţi vor creşte genele după trei zile de tratament

Masajul are nevoie de condiții speciale

Dacă ți-l faci tu acasă trebuie să cureți piele foarte bine, să te asiguri că mâinile sunt curate și dezinfectate și că ai crema potrivită tipului tău de ten.

Pentru a beneficia în totalitate de efectele sale pozitive, cel mai indicat ar fi să ți-l facă cineva care știe foarte bine tehnica. În felul acesta te vei relaxa profund.

Când mergi la salon, vei avea parte de un tratament complet, iar odată ajuns acasă, dacă apelezi la masaj, pielea ta se poate irita sau sensibiliza, ceea ce nu este de dorit.

În plus, tratamentul aplicat la salon va penetra profund pielea, iar un alt strat de cremă poate interacționa cu tratamentul aplicat.

Fără alcool

Orice tratament cosmetic este un fel de detoxificare la nivelul tenului, iar consumul de alcool va favoriza deshidratarea.

Indicat ar fi ca după vizita la salon să te hidratezi corespunzător, să consumi cât mai multe fructe, legume, lichide, să dormi și să te relaxezi, deconectându-te de tot ce te înconjoară.

Citeşte şi Elimină petele maro de pe faţă într-o săptămână. Tratamentul cosmetic te costă doar 3 lei

De asemenea, ar fi indicat să nu stai foarte mult afară, la soare, la temperaturi extreme, deoarece tenul tău poate avea de suferit.

În plus, dacă ai avut parte de o extracție a punctelor negre sau a coșurilor, tenul tău poate rămâne inflamat, motiv pentru care cel mai bine ar fi să amâni ieșitul în oras.

Lasă sportul pentru altă zi

Orice tratament la nivelul tenului va deschide porii pentru o curățare mai profundă, astfel că nu se recomandă ca de la salon în drum spre casă să te oprești la sala de sport. Nu vei face nimic altceva decât să favorizezi pătrunderea transpirație în porii deschiși. Astfel, te vei confrunta cel mai probabil cu acneea.

Lasă pielea să se calmeze de la sine. Nu te supune la noi forme de stres, evită produsele cu parfum sau alcool și relaxează-te!

Află de ce nu este indicat să mănânci în fața calculatorului AICI.