Cele mai bune ceaiuri pentru stomac

Arsuri, crampe, balonare sau indigestie... sunt doar câteva dintre problemele cu care te poţi confrunta atunci când suferi de o afecţiune a stomacului. Ceaiurile sunt un remediu excelent.

13 iun. 2016, 09:04
Cele mai bune ceaiuri pentru stomac

Ceaiul de gălbenele

Gălbenelele conţin mucilagii și uleiuri volatile, de aceea sunt ideale în ameliorarea simptomelor gastritei. Bei licoarea de trei ori pe zi, la un sfert de oră după mese.

Pui la fiert 250 de ml de apă, iar când dă în clocot, pui o lingură de flori uscate și iei de pe foc. Acoperi ibricul cu un vas 10 minute, după care poți bea ceaiul. Îl poți îndulci cu o linguriță cu miere.

Ceaiul de mentă

Un alt ceai recomandat în astfel de situaţii, mai ales dacă suferi de indigestie şi crampe stomacale este cel de mentă. Îl obţii din câteva frunze uscate, peste care pui apă fierbinte.

Ceaiul de mușețel

Fiindcă are proprietăți cicatrizante, ceaiul de mușețel este recomandat în calmarea arsurilor şi crampelor stomacale. Pui două lingurițe de flori la o cană cu apă fierbinte, lași acoperit un sfert de oră, după care bei.

Remediul se administrează de două ori pe zi, până când simptomele dispar. Nu este indicat femeilor însărcinate.

Ceaiul de tătăneasă

Calmează mucoasa gastrică datorită conţinutului de alantoină. Este indicat în caz de ulcet gastric şi de gastrită. Reduce semnificativ arsurile şi te scapă de gustul acru din gură.

Pui la fiert două lingurițe de rădăcină mărunțită, iar când dă în clocot, iei de pe foc. Lași să se răcească. Bei una-două căni de ceai pe zi, timp de o lună. După o pauză de două săptămâni, poți relua cura.

Ceaiul de afine

Ceaiul din afine uscate are efecte calmante, datorită conţinutului bogat de taninuri. El poate fi preparat dintr-o lingură de fructe uscate, peste care torni 300 ml de apă fiartă și răcită. Lași la macerat peste noapte, iar apoi bei cantitatea de lichid obținută pe parcursul celei de-a doua zi.

Ceaiul de sunătoare

Un efect cicatrizant îl are și sunătoarea. Prepari un ceai din două linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită. Lași să infuzeze 10-15 minute, după care îl bei.

Remediul se administrează de două ori pe zi, înainte cu un sfert de oră de masă, până când scapi de simptomele neplăcute. Ca efectul să fie mai puternic, poți combina sunătoarea cu roiniță.

Află care sunt cele mai bune pansamente din natură pentru stomac pe clicksanatate.ro