Chevron a SUSPENDAT campania de informare a locuitorilor din Vaslui cu privire la EXPLORAREA GAZELOR DE ŞIST

Chevron România a suspendat campania de informare a locuitorilor din comuna Pungeşti, judeţul Vaslui, cu privire la explorarea gazelor de şist,"ca urmare a protestelor din cadrul comunităţii", se arată într-un comunicat emis de companie.

13 nov. 2013, 19:15
Chevron a SUSPENDAT campania de informare a locuitorilor din Vaslui cu privire la EXPLORAREA GAZELOR DE ŞIST

Mai mulţi localnici din Pungeşti, Vaslui, ar fi împins maşinile celor de la firma angajată de Chevron pentru a derula campania de informare, aceştia fiind nevoiţi să-şi blocheze portierele pe interior pentru a nu fi agresaţi.

„Chevron poate confirma astăzi (n.r. – miercuri) suspendarea activităţilor de informare din comuna Pungeşti, judeţul Vaslui, ca urmare a protestelor din cadrul comunităţii. Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi de informare într-un mod sigur şi responsabil, însă acest lucru nu a fost posibil astăzi”, se arată în comunicatul emis de campania Chevron.

VEZI ŞI: Băsescu despre gazele de şist: Nu există miză mai mare decât independenţa energetică a ţării

După sistarea activităţilor în localitatea vasluiană Pungeşti, reprezentanţii Chevron România au început o campanie de informare a locuitorilor din comună cu privire la ceea ce însemnă explorarea gazelor de şist.

Derulată de o societatea specializată, campania s-a desfăşurat din poartă în poartă la toţi locuitorii din cele şapte sate ale comunei Pungeşti, însă fără a se cunoaşte perioada de desfăşurare a acesteia. „Chevron îşi menţine angajamentul de a coopera îndeaproape cu comunităţile locale pentru a explica beneficiile gazelor naturale din argilite. Ca parte a acestui angajament, Chevron România desfăşoară sesiuni de informare în comunităţile locale pentru a răspunde preocupărilor cu privire la activităţile de explorare pe care intenţionează sa le conducă în judeţul Vaslui. Această acţiune este o continuare a activităţilor de informare pe care Chevron le-a desfaşurat în regiune începând cu luna februarie 2013”, se arată într-un comunicat al companiei Chevron.

Locuitorii din comuna Pungeşti nu s-au arătat prea încântaţi de campania de informare începută de Chevron, aceştia susţinând că nu au fost convinşi de faptul că operaţiunile de explorare nu afectează mediul.

CITEŞTE ŞI: Protest la Bârlad împotriva explorării şi exploatării gazelor de şist

Pe data de 3 octombrie 2013, Chevron a obţinut autorizaţia pentru amplasarea în judeţul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România, după ce compania a primit toate avizele necesare de la autorităţi pentru prospectarea solului în perimetrul de la Siliştea.