Cioloş: Sunt îngrijorat că există conflicte care destabilizează regiunea. Trebuie să ne gândim la cum să ne apărăm

Scutul antirachetă din România nu este îndreptat împotriva Rusiei, a reiterat joi, într-un interviu la postul francez de televiziune LCI, premierul Dacian Cioloş, care s-a declarat îngrijorat "de faptul că există conflicte care destabilizează regiunea" şi a mai spus că de aceea "trebuie să ne gândim la cum să ne apărăm în caz că se întâmplă ceva".

09 iun. 2016, 09:48
Cioloş: Sunt îngrijorat că există conflicte care destabilizează regiunea. Trebuie să ne gândim la cum să ne apărăm

„România este frontiera NATO. Suntem într-o zonă unde există conflicte care nu sunt provocate de România sau de ţări ale Uniunii Europene. Rusia este un mare vecin, dar România nu a luat măsuri împotriva Rusiei. Sistemul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei”, a subliniat prim-ministrul român, răspunzând unei întrebări despre ameninţările recente ale preşedintelui rus Vladimir Putin la adresa României.

Dacian Cioloş a mai declarat că Vladimir Putin este cel care a luat „această măsură care a creat situaţia pe care o cunoaştem în Ucraina”.

Citeşte şi:  Hans Klemm: ROMÂNIA este ţinta unui RĂZBOI. Ruşii ameninţă ca în perioada războilui rece

„Sunt îngrijorat în primul rând de faptul că există conflicte care destabilizează regiunea şi bineînţeles că trebuie să ne gândim la cum să ne apărăm în caz că se întâmplă ceva. Însă dacă ne uităm în istorie, România nu se caracterizează prin agresiune. şi nu o va face nici acum”, a adăugat el în interviul citat, conform Agerpres.

Premierul român a spus totodată că viitorul Summit NATO de la Varşovia va fi ocazia de a se discuta „poziţionarea” Alianţei Nord-Atlantice în flancul său estic. „Trebuie luate măsuri pentru a descuraja orice conflict potenţial pe teritoriul NATO”, a încheiat Dacian Cioloş, care a început joi o vizită de două zile la Paris.