COD GALBEN de vânt puternic. Strat de zăpadă de 20 de cm în Bistriţa Năsăud

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenţionare COD GALBEN de vânt puternic.

04 feb. 2016, 09:24
COD GALBEN de vânt puternic. Strat de zăpadă de 20 de cm în Bistriţa Năsăud

COD GALBEN: Între orele 11:10 şi 17:00, local în judeţele Dolj şi Mehedinţi (inclusiv municipiile Craiova, Băileşti, Bechet şi Dr. Tr. Severin), se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăşi la rafală 55-65 km/h.

Intre orele 12:00 si 15:00, local în județele Sibiu, Brașov, Mureș, Covasna se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge şi depăşi local 55-60 km/h la rafală.

Citeşte şi: ALERTĂ METEO. Un nou val de ninsori în România. Vremea se va răci în toate regiunile

Circulația pe DN 17, în județul Bistrița-Năsăud, se desfășoară în condiții de iarnă, joi, după ce în cursul nopții de miercuri spre joi a început să ningă abundent, zece utilaje de deszăpezire aflându-se în zonă, iar stratul de zăpadă a ajuns la 20 de centimetri.

Șeful Districtului Piatra Fântânele din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, Vasile Curtean, a declarat că în Pasul Tihuța – principala cale de acces între Transilvania și Moldova din nordul țării – a început să ningă abundent, stratul de zăpadă depus ajungând la 20 de centrimetri.

La munte viscolește puternic, iar zăpada este adusă în drum, în spatele utilajelor de deszăpezire. Din cauza temperaturilor scăzute și a frigului, drumul este alunecos.

„Acționăm cu 10 utilaje de deszăpezire și am împrăștiat până acum 140 de tone de material antiderapant. Avem însă greutăți din cauza ninsorii abundente și a viscolului puternic”, a spus Vasile Curtean.
În Pasul Tihuța, vizibilitatea este redusă și din cauza ceții.

Secția de Drumuri Naționale Bistrița acționează și pe DN 17 C, în Dealul Ștefăniței, unde până joi dimineața două utilaje au răspândit 8 tone de material antiderapant.