Corpul uman: Diferenţe dintre creierul femeii şi al bărbatului

In multe studii anatomice, marimea face diferenta. De altfel, tendinta oamenilor de a judeca dupa marime functioneaza mai ales pentru a se ilustra diferentele dintre grupuri de varsta sau dintre sexe. Spre exemplu, un barbat la maturitate este, in general, mai rapid si mai puternic decat un asolescent sau o femeie matura. Insa, lucrurile nu functioneaza la fel si in cazul creierului. In aceasta situatie marimea conteaza mult mai putin, decat dezvoltarea functiilor cognitive si sanatatea chimica a creierului. Ceea ce inseamna ca diferenta de marime dintre creierul barbatilor si a femeilor este nesemnificativa.

31 oct. 2014, 20:32
Corpul uman: Diferenţe dintre creierul femeii şi al bărbatului

Insa cand este vorba despre abilitatile cognitive, marimea nu este un element prea important. De obicei, un barbat este mai mare decat o femeie, iar creierul este pe masura corpului. Insa in afara acestui lucru nu exista nicio dovada stiintifica care sa sustina faptul ca barbatii au creierul mai mare decat femeile. Pana la urma, daca marimea ar fi contat atat de mult pe plan mintal, oamenii ar fi situati mult in urma balenelor si a elefantilor, de vreme ce aceste mamifere sunt mult mai mari decat omul.

CITESTE SI: Cercetătorii au descoperit substanţa din creier care ne ajută să învăţăm lucruri noi

Gandirea cognitiva este un proces complex care nu este pe deplin inteles nici astazi. Insa un lucru este sigur: marimea are o influenta minima in ceea ce priveste inteligenta mai ales ca creierul uman mediu, atat la barbati cat si la femei, contine aproximativ 100 de miliarde de neuroni.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro