Crin Antonescu aruncă în aer USL: Mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis va fi PREMIER în locul lui Ponta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a transmis un mesaj premierului Victor Ponta, la emisiunea "După 20 de ani", că dacă nu va accepta acum propunerea liberalilor de a-l numi pe Klaus Iohannis vicepremier, "mai devreme sau mai târziu" primarul Sibiului îi va lua locul în fruntea Guvernului.

RomaniaTV.net
23 feb. 2014, 08:26
Crin Antonescu aruncă în aer USL: Mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis va fi PREMIER în locul lui Ponta

Crin Antonescu a spus, la „După 20 de ani”, că are un „mesaj foarte simplu” pentru Victor Ponta. „Să accepte ceea ce e dreptul nostru şi ceea ce-i spre binele domniei sale, să-l aibă pe domnul Klaus Iohannis vicepremier, decât, mai devreme sau mai târziu, Klaus Iohannis să devină premier. Evident, în locul domniei sale„, a spus Antonescu, întrebat dacă îl vede pe Klaus Iohannis premier.

De asemenea, Crin Antonescu l-a avertizat pe Victor Ponta că, în cazul ruperii USL, nu va mai rămâne la putere decât până în Toamnă: „Pentru că domnul Ponta face acum o alegere nu pentru o săptămână, pentru două, pentru trei. Domnul Ponta poate cel mult să se menţină la putere până în toamnă – în cel mai bun caz pentru domnia sa – dar în condiţiile în care a rupt USL, n-are cum să mai imagineze că poate rămâne premier după toamnă, decât cu un preşedinte pe care-l pune domnia sa”, i-a transmis Antonescu lui Ponta.

Antonescu: USL SE RUPE de la principii, nu de la scaune. PSD nu mai vrea să mă susţină la prezidenţiale

Domnul Ponta a tras de timp şi nu mai poate prelungi în mod jennat un lucru simplu. Domnul Klaus Iohannis nu e un titirez, un pesedist pe care domnul Ponta să-l pună unde doreşte. Nu va fi pus unde vrea domnul Ponta. Noi ne punem miniştrii. Noi am propus Klaus Iohannis ministru de Interne şi vice-prim ministru. Câtă vreme noi propunem nişte oameni, în frunte cu Klaus Iohannis, despre care şi domnul Ponta, şi alţi observatori, în frunte cu preşedintele Traian Băsescu,s pun că este foarte bun, (…) câtă vreme şi Traian Băsescu vorbeşte despre faptul că, în condiţiile în care nu intrăm în Schengen din cauză că nu vrea Germania, prezenţa unui om, nu doar etnic german, ci şi cu cetăţenie germană, cum este Klaus Iohannis, ar fi o şansă la Consiliul JAI pentru intrarea în Schengen, întrebarea este una simplă: De ce nu a procedat domnul Ponta la aceste numiri de acum două săptămâni? Înseamnă că, dacă domnul Ponta nu-l vrea pe Klaus Iohannis în Guvern, nu îi mai vrea pe liberali în Guvern şi că vrea să rupă această alianţă„, a mai spus Crin Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a fost invitat, duminică, de la ora 10.00, la „După 20 de ani”, printre temele de discuţie numărându-se momentul în care se va rupe oficial USL, ce se va întâmpla ulterior cu Guvernul Ponta, o eventuală moţiune de cenzură, dar şi posibilitatea unor alegeri parlamentare anticipate.