CURS BNR: Euro se menţine aproape de 4,45 lei

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4,4526 lei/euro, în creştere uşoară faţă de şedinţa precedentă, pe o piaţă calmă şi în ton cu alte pieţe regionale, lipsite de o direcţie clară.

08 sept. 2016, 10:29
CURS BNR: Euro se menţine aproape de 4,45 lei

Miercuri, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,4515 lei/euro. Leul s-a depreciat uşor în şedinţa de joi, tendinţa regională fiind de stabilitate a cotaţiilor. 

„Nu credem că şedinţa BCE de astăzi ar putea avea un impact prea mare asupra monedei româneşti. () Ne aşteptăm la o nouă zi de tranzacţii laterale în jurul a 4,45 lei/euro, în condiţiile în care tendinţa din săptămânile următoare ar putea fi ghidată de interesul investitorilor străini pentru titlurile de stat în lei”, arată un raport ING, publicat joi. 

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat cu peste 1 ban în raport cu leul, la 3,9486 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană. Cursul francului elveţian a scăzut cu circa 1 ban, la 4,0769 lei.