Cursă nebună la Suceava. Şofer beat şi fără permis, urmărit de poliţie printr-un lan cu lucernă

Trei tineri din Suceava au pus pe jar autorităţile, nu au oprit la semnalele poliţiştilor, apoi au fost urmăriţi kilometri buni pe mai multe drumuri din judeţ. La un moment dat au abandonat maşina într-un lan de lucernă şi au continuat fuga pe jos, dar în cele din urmă au fost prinşi de poliţişti.

04 mai 2016, 05:51
Cursă nebună la Suceava. Şofer beat şi fără permis, urmărit de poliţie printr-un lan cu lucernă

Acţiunea de urmărire a început după ce şoferul unui BMW cu numere provizorii nu a oprit la semnalul unei patrule a Secției de Poliție Rurală Adâncata, pe raza satului Călugăreni (jud. Suceava). Cum exista suspiciunea că numerele mașinii sunt expirate, polițiștii i-au făcut șoferului semn de oprire, însă acesta şi-a continuat deplasarea, motiv pentru care agenții au pornit în urmărirea sa. În scurt timp, BMW-ul a părăsit drumul național şi a intrat pe un drum agricol.

Şoferul a abandonat apoi autoturismul într-un lan de lucernă şi a fugit pe câmp, împreună cu alte două persoane care se aflau în autovehicul. Polițiștii au continuat pe jos urmărirea celor trei, reușind să-i prindă și să-i identifice pe Alexandru-Vlăduț Filimon, de 22 de ani, Mihai-Sergiu Peptanariu, de 24 de ani și Iulian-Andrei Bejenariu, de 21 de ani, toți din comuna Hânțești. Cum aceștia miroseau a băuturi alcoolice și nu s-a putut stabili cine a condus BMW-ul, cei trei au fost duși la Poliția municipiului Suceava și testați cu aparatul etilotest, rezultând următoarele valori: Alexandru-Vlăduț Filimon – 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, Iulian-Andrei Bejenariu – 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat și Mihai-Sergiu Peptanariu – 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei trei au refuzat prelevarea de mostre biologice.

După audieri, polițiștii au stabilit că cel care a condus mașina a fost Alexandru-Vlăduț Filimon. Fiind făcute verificări în bazele de date s-a descoperit că tânărul nu are permis de conducere. De asemenea, au fost verificate și documentele mașinii, constatându-se că perioada de valabilitate a autorizației provizorii de circulație era expirată din data de 19 februarie 2016.

Autoturismul BMW a fost imobilizat la sediul Secției de Poliție din Adâncata. Pe numele lui Alexandru-Vlăduț Filimon a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis”, „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „refuzul conducătorului de vehicul de prelevare de mostre biologice”.