Dacian Cioloş a trimis Corpul de control la spitalele din Bucureşti şi la Ministerul Sănătăţii

Corpul de control al premierului efectuează vineri mai multe controale inopinate la patru spitale bucureștene și la Ministerul Sănătății, au declarat surse oficiale.

13 mai 2016, 11:18
Dacian Cioloş a trimis Corpul de control la spitalele din Bucureşti şi la Ministerul Sănătăţii

Update. „În data de 13.05.2016, Corpul de control al primului-ministru desfășoară o acțiune de control inopinată la sediul Ministerului Sănătății și la 4 spitale din București (Spitalul Clinic de Urgență București, Floreasca, Spitalul Clinic de Urgență Universitar București, Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan și Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București), în temeiul Ordinului nr. 61/29.04.2016, cu preluarea documentelor aferente tuturor aspectelor legate de obligațiile unităților sanitare publice cu paturi aflate în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Ministerului Sănătății, în ceea ce privește achiziționarea de produse biocide”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Corpul de control al premierului are sarcina să verifice contractele de achiziţii pentru dezinfectanți.

Sursele citate de Agerpres susțin că sunt controale la spitalele Sf. Ioan, Floreasca, Municipal și Bagdasar Arseni. Premierul Dacian Cioloș se află la Ministerul Sănătății, el fiind însoțit de șeful Corpului de control, Valentin Mircea.

Citeşte şi:  Iohannis şi Cioloş, despre scandalul dezinfectanţilor: Se impune adoptarea unui nou set de norme de control şi testare

„Pentru ca incoerenţa și absenţa unor proceduri clare să nu mai conducă la situaţii de genul celei existente în acest moment, cei doi oficiali au convenit că se impune adoptarea unui nou set de norme de control și testare a dezinfectanţilor și a condiţiilor de sanitaţie în spitale. Totodată, Președintele Klaus Iohannis și Premierul Dacian Cioloș au stabilit că este rapid nevoie de modificarea legislaţiei achiziţiilor publice în domeniul sanitar, pentru a asigura un mai bun control al calităţii produselor achiziţionate în spitalele publice din România. Standardizarea achiziţiilor va conduce la dotarea unităţilor sanitare cu materiale conforme care nu pun în pericol viaţa oamenilor”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.