De ce trebuie să bem un pahar de apă caldă pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă

Majoritatea dintre noi avem ca ritual de dimineata servirea cafelei sau a unui ceai cald. Iar daca bei un pahar cu apa la trezire, cel mai probabil bei apa rece, nu? Potrivit practicilor ayurvedice, acest lucru nu este tocmai potrivit pentru organism, in timp ce apa calda, mai ales atunci cand este bauta dimineata, pe stomacul gol, poate avea efecte foarte benefice asupra sanatatii corpului. Acest obicei sprijina digestia si incurajeaza functiile de detoxifiere ale corpului.

20 ian. 2016, 08:16
De ce trebuie să bem un pahar de apă caldă pe stomacul gol, în fiecare dimineaţă
Cele sase motive pentru care se recomanda sa bei apa calda pe stomacul gol:
 
1. Detoxifiaza organele interne
 
Un pahar cu apa calda baut dimineata incurajeaza eliminarea toxinelor nocive din organism. Apa, precum si multe alte lichide, incurajeaza descompunerea alimentelor ajunse in stomac si sprijina functionarea intregului tract digestiv. Dar si temperatura apei conteaza in acest proces, asa ca apa calda este cea mai indicata pentru imbunatatirea digestiei, mai ales dupa mese.
 
2. Accelereaza metabolismul
 
Pentru a scapa de durerile de stomac, cat si pentru a le preveni, bea un pahar de apa calda in fiecare dimineata pe stomacul gol. Astfel vei stimula metabolismul, iar intregul organism va functiona mai eficient. Ca urmare, durerile de stomac vor ceda rapid!
 
3. Calmeaza durerile
 
Se considera ca apa calda este un puternic remediu naturist mai ales impotriva durerilor si crampelor menstruale. Temperatura ridicata contribuie la relaxarea muschilor abdominali si la calmarea durerilor. Dar, de fapt, terapia cu apa calda este ideala pentru toate tipurile de crampe, intrucat imbunatateste circulatia capilara si detensioneaza musculatura.
 
4. Incurajeaza slabirea corporala
 
Daca esti la regim, probabil ca ai auzit deja ca apa calda bauta dimineata pe stomacul gol poate accelera arderea grasimilor. Acest efect se datoreaza cresterii temperaturii corpului si accelerarii ratei metabolice. Ca urmare, organismul arde mai multe calorii, in timp ce rinichii si toate celelalte organe excretoare lucreaza mai eficient, incurajand pierderea in greutate.
 
5. Imbunatateste circulatia
 
Asa cum am mentionat anterior, apa calda bauta dimineata pe stomacul gol ajuta organismul sa elimine mai usor toxinele nocive si deseurile. Ca rezultat, inclusiv circulatia sanguina se va imbunatati.
 
6. Incetineste procesul de imbatranire
 
Imbatranirea prematura este un adevarat cosmar pentru multi dintre noi, dar mai ales pentru femei. Din fericire, insa, consumul de apa calda ajuta si in aceasta privinta. De cele mai multe ori, procesul de imbatranire este accelerat de excesul de toxine din organism, iar apa calda sprijina eliminarea acestora. Rezultatele se remarca mai ales asupra elasticitatii si aspectului pielii.

Sursa: secretele.com