Descoperă „leacurile” pentru teama de angajament

Teama de angajament este consecinţa asocierii ideii de relaţie cu traumă şi durerea. Teama de pierdere a partenerului, de pierdere a libertăţii şi alte idei adânc înrădăcinate duc la senzaţia că singuratatea este singura soluţie sigură pentru a-ţi proteja inima.

RomaniaTV.net
02 mart. 2015, 12:48
Descoperă „leacurile” pentru teama de angajament

Iata cateva semne comune ale fricii de angajament si solutii pentru fiecare in parte.

1. Nu te-ai impacat cu trecutul tau

Unul dintre motivele pentru care oamenii se tem de relatiieste faptul ca sunt inca bantuiti de evenimente din trecut, evenimente care i-au traumatizat atat de mult incat nu pot reveni la cum erau candva. Pana si cel mai mic factor declansator ii arunca in trecut, intr-o stare de teama si depresie.

Solutia

Accepta-ti trecutul si lasa amintirile, durerea, pierderea si tot ce ti-a facut rau acolo unde ii este locul. Accepta-ti greselile, repara ce poti repara, cere iertare celor pe care i-ai ranit si obtine acea incheiere de care ai nevoie pentru a face pace cu demonii trecutului. Odata ce ti-ai acceptat trecutul poti merge mai departe, fara ca durerea sa iti afecteze prezentul si viitorul.

Citeşte şi Diferenţa dintre a face sex şi a face dragoste. Află de ce are nevoie relaţia ta!

2. Nu crezi ca mai poti avea incredere in oameni

Increderea este usor de pierdut. Teama de a fi din nou inselat duce la lipsa de incredere in sine si in partener. Din pacate, nimeni nu te poate ajuta sa-ti recapeti increderea in cei din jur in afara de tine.

Solutia

Intelege ca ceea ce s-a intamplat in trecut s-a intamplat din cauza unui om care nu a pus pret pe increderea ta si ca nu toti sunt la fel. Sunt sanse ca increderea sa-ti fie inselata din nou, insa e important sa acorzi fiecaruia sansa de a-si dovedi devotamentul. Nu poti judeca toti oamenii care trec prin viata ta prin prisma celui care te-a tradat.

Citeşte şi Semne clare că eşti într-o relaţie toxică şi nu-ţi dai seama

3. Crezi ca vei fi prinsa in capcana

O alta teama comuna este aceea de a pierde libertatea odata ce te-ai implicat intr-o relatie. Cand auzi pe cineva plangandu-se de faptul ca este intr-o relatie si ii este dor de libertate, te pui pur si simplu in locul persoanei respective si ajungi sa crezi ca ti-e mai bine singura, doar pentru ca persoana respectiva are parte de o experienta nefericita.

Solutia

Aminteste-ti ca o relatie nu este o colivie, nu inseamna control si nu inseamna ca partenerul te va transforma in ceva ce nu esti. O relatie sanatoasa te ajuta sa te dezvolti pentru ca asta iti doresti si iti lasa libertatea de a creste in directia potrivita. Nu te gandi ca un partener va incerca inevitabil sa te schimbe si nu te implica intr-o relatie cu cineva care vrea sa isi impuna propria viziune. Alege pe cineva care te iubeste pentru ceea ce esti si care te ajuta sa devii mai buna, orice ar insemna asta in cazul tau.

Citeste mai mult pe feminis.ro.