DEZVĂLUIRI din Dosarul Silicoanelor. Cum se NEGOCIA şpaga pentru medicii din reţea – STENOGRAME

Procurorii oferă detalii din dosarul silicoanelor, în cadrul căruia trei medici de la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Bucureşti au fost arestaţi. Anchetatorii au interceptat mai multe convorbiri telefonice în timpul fazei de cercetare, stenogramele arătând clar manevrele la care apelau medicii şpăgari pentru a-şi rotunji conturile.

RomaniaTV.net
28 apr. 2014, 13:02
DEZVĂLUIRI din Dosarul Silicoanelor. Cum se NEGOCIA şpaga pentru medicii din reţea – STENOGRAME

Medicii şpăgari de la Spitalul de Arşi şi celelate persoane din reţea îşi învăţau pacienţii cum să beneficieze gratis de operaţii estetice care, în mod normal, nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Medicii de la spitalul de arşi negociau şpaga pentru intervenţiile chirurgicale ca la uşa cortului. Pe lângă bani, medicii mai cereau şi trimiteri de la doctorii de familie ai pacienţilor pentru diagnostice fictive. Atât de mulţi clienţi aveau încât păstrau şi o agendă pentru a nu pierde şirul internărilor ilegale.

Citeşte şi Detalii HALUCINANTE în cazul scandalul de la Spitalul de Arşi. Medicii au strâns AVERI FABULOASE

Iată cum decurgea o discuţie telefonică între o pacientă care voia să se opereze la nas şi care, pentru a beneficia de gratuitate, trebuia să obţină trimitere cu un anumit diagnostic:

„C. P.: Aşa, şi aveam o întrebare  că eu am luat trimiterea de la doctor de la doctorul de  familie  şi nu  mi-a  scris  cum  a  spus domnul doctor.

ASISTENTA C.: Dar cum va scris?

C.P.: Diagnostic prezumtiv: alte  boli ale nasului.. ale… aşa…

ASISTENTA C.: Adică nu  v-a  scris  deviaţie de  sept.

C.P.: Nu şi ştiu că domnul doctor a zis pentru chirurigie plastică, ceva de  genul.

ASISTENTA C.: Nu, nu, nu a zis aşa. Către  Spitalul de  Chirurgie Plastică şi Reparatorie – şi la diagnostic deviaţie de sept.

C.P.: Aha.

ASISTENTA C.: Da? Deci … (neinteligibil)…

C.P.: Ea mi-a zis… Ea, doamna… asistenta doamnei doctor că nu am putut  să vorbesc cu doamna doctor a zis că este medic  generalist  şi că un medic  specialist ar putea  să  mă  trimită pe mine la  spital.

ASISTENTA C.: Nu există, un medic… Adică  toţi medicii de  familie  dau  trimiteri pentru Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie  cu  diagnostic  deviaţie de  sept şi dumneaei nu poate. Sau cum?

C.P.: Notez şi mă duc la dânsa să-mi de alta.

ASISTENTA C.: Da, neapărat”.

Citeşte şi Scandalul MAFIEI SILICOANELOR. Cine i-a dat în vileag pe medicii arestaţi

Din interceptări rezultă şi că pacienţii plăteau, totuşi, pentru operaţii, iar banii ajungeau în buzunarele celor din reţea:

„Asistenta  C.: Buna ziua!

P.D.A.: Buna  ziua! Am şi eu o progamare pentru marţi… nu… miercuri la operaţie…

ASISTENTA C.: Da.

P.D.A.: …  şi cred că astăzi ar trebui să vă aduc banii.

ASISTENTA C.: Staţi două secunde, staţi un pic să mă uit în agenduţă, că eu … (neinteligibil)…

ASISTENTA C.: Deci… o dată… să văd unde  găsesc… o dată aşa…  şi pe urmă încă o  dată… în prima fişă nu văd. Da, în a  doua  fişă văd aici 2000.

P.D.A..: 2000?

ASISTENTA C.: Da, nu aşa v-a spus?

P.D.A..: Da, rinoplastie simplă cu deviaţie de sept şi aduc adeverinţă de student şi   trimitere de la medicul de familie…

ASISTENTA C.: Exact, exact.. da, da, da”.

Trei medici de la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Capitală au fost arestaţi preventiv, duminică, în dosarul operaţiilor estetice ilegale şi al deconturilor frauduloase.

Dintre cei 10 medici reţinuţi în scandalul mafiei silicoanelor de la Spitalul de Arşi, doar trei vor rămâne în arest preventiv, a decis, duminică, o instanţă de la Tribunalul Bucureşti. Decizia poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Cei trei care rămân în arest sunt Vitalie Stan, șeful Secției de Chirurgie Plastică a spitalului, Nicolae Antohi şi Aurelia Isac, medicul la care sa găsit cea mai mare sumă de bani, 700.000 de euro în conturi şi 170.000 de euro cash.

În acelaşi dosar vor fi cercetaţi în stare de libertate Florica Gușă, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costică Ghiță Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vatamanescu, Elena Cristina Isac și o angajată a unei clinici private.